Kevin Heijstek leidde L&D Amsterdam vandaag naar de eerste Europese winst van dit toernooi.

HB Hoofdklasse

Tweede Amsterdamse zege in Holland Series; Storks verslaat Kinheim

Tweede Amsterdamse zege in Holland Series; Storks verslaat Kinheim

Kevin Heijstek gooide een complete wedstrijd voor L&D Amsterdam en stond slechts drie honkslagen toe.
Foto: © Rob Jelsma

L&D Amsterdam zette zaterdagmiddag op Sportpark Ookmeer ook de tweede wedstrijd van de best-of-seven Holland Series tegen titelverdediger Curaçao Neptunus om in winst. Na donderdagavond de openingswedstrijd met 8-2 te hebben gewonnen, won Amsterdam dit keer met 7-0. Hoofdrolspelers in het tweede duel waren werper Kevin Heijstek en outfielder Gilmer Lampe. Heijstek gooide een complete wedstrijd en stond slechts drie honkslagen toe, Lampe zorgde met een tweehonkslag voor drie punten.

In Haarlem was er een aantrekkelijk openingsduel tussen Kinheim en Silicon Storks in de promotie/degradatie best-of-five. Lang bleef de spannende wedstrijd puntloos, waarna het scorebord in het Pim Mulier Stadion na zeven innings een 1-1 stand vertoonde. Storks sloeg uiteindelijk in de achtste inning met vier punten toe en won met 1-5.

Kevin Heijstek domineerde op de heuvel voor Amsterdam Pirates in de tweede confrontatie met Neptunus. Vanaf de derde inning stond de rechtshander slechts één slagman van Neptunus tot de honken toe. In de tweede slagbeurt opende Quintin De Cuba voor Neptunus met een honkslag, maar daarna schakelde Heijstek 24 van de volgende 25 slagmensen uit. Neptunus wist alleen in de vijfde inning nog op het honk te komen toen Shaldimar Daantji een honkslag sloeg met twee uit. De laatste keer dat Neptunus slechts drie honkslagen in een Holland Series-wedstrijd sloeg was in 2010 toen Amsterdam Pirates eveneens de tegenstander was.

Amsterdam besliste de wedstrijd, net als donderdag, al vroeg. Kwam de ploeg in de opener viermaal tot scoren in de eerste inning, zaterdag passeerden drie spelers van Amsterdam de thuisplaat in de eerste slagbeurt. Daar werden drie runs aan toegevoegd in de tweede inning.

Een velderskeusklap van Kalian Sams opende de score in de eerste inning, waarna een honkslag van Linoy Croes goed was voor twee punten en er een 3-0 stand van maakte. In de tweede inning gooide Neptunus-starter Orlando Yntema driemaal op rij vier wijd, waarna de honken werden schoongeveegd door Gilmer Lampe met een ferme tweehonkslag. Yntema werd vervolgens afgelost door Brendan Schoemaker. Die stond geen punten meer toe, hoewel Amsterdam tweemaal de honken vol kreeg. Het zevende Amsterdamse punt kwam tot stand in de achtste inning na een opofferingsslag van Rashid Gerard.

De derde wedstrijd van de Holland Series wordt zondagmiddag in Rotterdam gespeeld.

Kinheim vs. Storks

In Haarlem had Juan Carlos Sulbaran een sterk optreden voor Storks. Door op de laatste plaats te eindigen in de degradatiepoule moet de Haagse ploeg in een best-of-five om handhaving spelen tegen Kinheim, de kampioen van de overgangsklasse. Onder toeziend oog van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen kwam de rechtshandige voormalige profwerper nauwelijks in de problemen. Sulbaran schakelde dertien Kinheim-slagmensen met drie slag uit en stond vier honkslagen toe, maar verliet de heuvel desondanks met een 1-0 achterstand. Dat punt kwam tot stand in de zesde inning toen Bram Blokker (honkslag) scoorde op een honkslag van Sven van de Sanden.

Storks werd ondertussen onder de duim gehouden door voormalig hoofdklasse-werper Glenn Wassink, die het ook uitstekend deed en pas in de zesde inning zijn eerste honkslag toestond. Storks kwam langszij in de zevende slagbeurt na een fout en daarna een honkslag van Joost van den Bergh. Met één uit in de achtste inning werd besloten Wassink af te lossen op de heuvel, maar dat pakte verkeerd uit. Storks kwam viermaal tot scoren op twee relievers, dankzij ondermeer een tweepunten-tweehonkslag van Quinlan de Windt. Heuvelveteraan Jurrian Koks, die Sulbaran was opgevolgd in de zevende inning, stond geen scoringskansen meer toe en werd de winnende werper. Zondag staan de twee ploegen tegenover elkaar in Den Haag.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse