De regerend Europees kampioen is in Hoofddorp buiten de top 3 geëindigd.

Softbal

Softbalsters Koninkrijksteam doneren bloed

Softbalsters Koninkrijksteam doneren bloed

De regerend Europees kampioen is in Hoofddorp buiten de top 3 geëindigd.

Softbalsters Team Kingdom of the Netherlands doneren bloed.

Zeven speelsters van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal zullen op maandag in naam van het volledige team bloed doneren bij de Sanquin bloedbank in Amsterdam. Met dit initiatief, bedacht door de speelsters zelf, hoopt het team anderen te inspireren om ook bloed te doneren.

“Bloed is van levensbelang. Het zorgt er namelijk voor dat zuurstof en voedingsstoffen overal in je lichaam beschikbaar zijn. Het komt helaas nogal eens voor dat mensen een tekort aan bloed hebben. Bloedverlies kan optreden na bijvoorbeeld een ongeluk of operatie. Ook zijn er aandoeningen waarbij mensen een tekort aan ijzer of bloedplaatjes hebben. In die gevallen worden bloedtransfusies gegeven en daarvoor is weer bloed van donoren – ‘gewone’ Nederlanders – nodig.” – Gezondheidsplein.nl

Om deze reden willen de softbalsters hun topsportbloed doneren om zo anderen, die het keihard nodig hebben, te helpen. Zelf zeggen zij hierover het volgende:

Wij, van Team Kingdom of the Netherlands – Women’s Fastpitch Softball, gaan vandaag ons bloed doneren. Wij hopen hiermee iedereen, die op welke manier dan ook verbonden is aan de softbalsport, te stimuleren om net als wij bloeddonor te worden. Wie weet inspireren wij zo ook andere sporten en mensen om hieraan deel te nemen!

Aanmelden kan via deze link. Ook is alle informatie over bloeddonatie en de aanmelding hiervoor te vinden op deze website.

Ben je bloeddonor (geworden)? Deel je ervaring en post een selfie met de hashtags #Softbalzitinmijnbloed #Verspreidhetsoftbalvirus #Ikbenbloeddonor op Twitter of Instagram

Op 1 maart 2019 loten wij iemand uit alle inzendingen. Deze ontvangt een gesigneerde bal/t-shirt van het Koninkrijksteam.

#Softbalzitinonsbloed #Verspreidhetsoftbalvirus #Ikbenbloeddonor #Sanquin #Starshipisonhisway #TeamKingdomoftheNetherlands #WomensFastpitchSoftball

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal