Honkbal

Vijf spelers uit Koninkrijk der Nederlanden in MLB play-offs

Vijf spelers uit Koninkrijk der Nederlanden in MLB play-offs

Didi Gregorius en Xander Bogaerts zijn twee van de vijf spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden in de MLB play-offs dit jaar (Foto: Seb Visser)

Op dinsdag 2 oktober beginnen de play-offs in de Major League Baseball. De jaarlijkse strijd om een plek in de World Series, waarin uiteindelijk gestreden zal worden om de hoogste titel in het honkbal. Dit jaar zal aan deze play-offs een recordaantal spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden meedoen. Maar liefst vijf spelers hebben zich met hun team geplaatst voor de play-offs: Curaçaoënaars Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Kenley Jansen en Ozzie Albies en Arubaan Xander Bogaerts.

Xander Bogaerts won met zijn Red Sox dit seizoen maar liefst 108 wedstrijden en daarmee voerde het team uit Boston de volledige MLB aan. Didi Gregorius en de New York Yankees eindigden het seizoen met 100 overwinningen en eindigden daarmee achter de Red Sox op de tweede plaats in de American League Eastern Division. Zij moeten het in de Wild Card Game opnemen tegen de Oakland Athletics om zich te plaatsen voor de eerste officiële ronde van de play-offs (Division Series). Daarin zouden de Red Sox, de aartsrivaal van de Yankees, de tegenstander worden. De Cleveland Indians en de titelverdediger, de Houston Astros, zijn de andere twee play-off teams in de American League.

Aan de andere kant van het speelschema, in de National League, zijn de Atlanta Braves – met Ozzie Albies in de gelederen – de winnaar gewonnen van de Eastern Division. Ook Jonathan Schoop (Milwaukee Brewers) en Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) wisten zich te plaatsen voor de play-offs. Opvallend genoeg eindigden de Brewers na 162 wedstrijden op een gelijk aantal overwinningen als de Chicago Cubs in de NL Central, terwijl de Dodgers en de Colorado Rockies in de NL West ook evenveel wedstrijden wonnen.

Voor het eerst in 115 jaar Major League Baseball is er een situatie ontstaan waarin vier teams een beslissingswedstrijd moeten spelen om te bepalen welk team de division wint en welke teams het op dinsdagavond in de Wild Card Game tegen elkaar op zullen nemen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal