Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Nieuwe profclub voor Gianfranco Wawoe

Nieuwe profclub voor Gianfranco Wawoe

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Freek Bouw

International Gianfranco Wawoe heeft een nieuwe profclub gevonden. De 24-jarige tweede honkman uit Curaçao heeft vandaag bekendgemaakt volgend seizoen uit te komen voor Southern Illinois Miners, één van de clubs uit de onafhankelijke professionele Frontier League. Zijn laatste profwedstrijd speelde Wawoe op 4 september 2017.

De 24-jarige Wawoe stond tussen 2011 en 2017 onder contract van Seattle Mariners. Voor deze organisatie maakte hij in 2017 zijn debuut in de Triple A Pacific Coast League. Hij speelde uiteindelijk twee wedstrijden voor Tacoma Rainiers in deze hoogste competitie uit de Minor Leagues.

De rest van het seizoen 2017 verdeelde Wawoe over het Double A-team Arkansas Travelers en het Class A Advanced-team Modesto Nuts. Na afloop van het seizoen werd Wawoe free-agent en wist hij geen nieuwe overeenkomst te krijgen bij een Amerikaanse proforganisatie.

Detroit Tigers

In februari van dit jaar tekende Wawoe een overeenkomst met New Jersey Jackals. Een debuut voor deze profclub uit de Can-Am League bleef door omstandigheden echter uit. Zonder een wedstrijd te hebben gespeeld, werd in augustus de overeenkomst met de binnenvelder van Curaçao verbroken.

Vrijdagavond 14 september kreeg Wawoe de kans om zich in de kijker te spelen bij Detroit Tigers, toen de Major League-club in Cleveland verbleef voor hun serie tegen Cleveland Indians. In Comerica Ballpark hield Wawoe onder meer een batting-practice. Tot een contract leidde het niet. Southern Illinois Miners bleek wel concrete interesse te hebben. De Amerikaanse profclub heeft de Curaçaose binnenvelder nu een overeenkomst voor het seizoen 2019 aangeboden.

World Baseball Classic

Southern Illinois Miners werd opgericht in 2007 en speelt zijn wedstrijden in het Rent One Park in Marion (Illinois). Southern Illinois Miners won de divisie in 2010, 2014, 2015 en 2016 en werd kampioen in 2012. De ploeg van manager Mike Pinto eindigde dit seizoen op een vierde plaats in de West Division van de Frontier League.

Gianfranco Wawoe maakte op 16 oktober 2015 in het duel tegen de Curaçao All Stars zijn debuut in het Nederlands Koninkrijkteam. Later in het jaar nam hij met Oranje deel aan de eerste Premier 12, waarin hij twee officiële interlands speelde. In 2017 keerde hij terug in de nationale ploeg tijdens de voorbereiding op de World Baseball Classic. Wawoe nam deel aan verschillende oefenwedstrijden, maar haalde de laatste schifting niet.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal