Denzel Bryson tekende in Phoenix zijn profcontract.

Honkbal

Denzel Bryson tekent profcontract

Denzel Bryson tekent profcontract

Denzel Bryson tekende in Phoenix zijn profcontract.

Denzel Bryson tekende in Phoenix zijn profcontract.

Op de dag dat Atlanta Braves voor het eerst in vijf jaar weer start in de National League Division Series, heeft de Amerikaanse proforganisatie Denzel Bryson een profcontract aangeboden. De achttienjarige honkballer uit Eindhoven tekende vandaag de overeenkomst tijdens zijn verblijf met het MLB World Select Team in Phoenix. In april volgend jaar kan hij zich voor het eerst melden bij zijn nieuwe profclub.

Bryson, die inzetbaar is als catcher en binnenvelder, arriveerde dinsdag in Arizona waar hij vanaf volgende week met het door Major League Baseball (MLB) samengestelde World Select Team in Peoria deelneemt aan de Arizona Fall Classic. Hij is één van de vijf Nederlandse talenten die door MLB is geselecteerd voor dit toernooi.

De Arizona Fall Classic wordt bijgewoond door een groot aantal scouts van Amerikaanse scholen en profclubs. Daar hoeft Bryson niet meer op te wachten. Vandaag mocht hij al een overeenkomst ondertekenen van Altanta Braves. Bryson is na Raymond Hofer (1993-1994) de eerste speler geworden die de overstap gaat maken van de Nederlandse competitie naar één van de opleidingsteams van Atlanta Braves.

Debuut

Bryson kwam via PSV en de honkbalschool Bixie Baseball terecht bij De Glaskoning Twins, waarvoor hij op 30 juni 2016 in de wedstrijd tegen Pickles UVV zijn debuut maakte in de hoofdklasse. Na twee seizoenen in Oosterhout maakte hij de overstap naar HCAW. Voor deze Bussumse club speelde Bryson dit seizoen 25 wedstrijden mee in de reguliere competitie. Daarin kwam hij tot veertien honkslagen (.197). Met HCAW plaatste hij zich voor de Play-Offs, waarin hij in vier wedstrijden nog twee hits sloeg (.222).

Met het U18 Nederlands Koninkrijksteam werd Bryson afgelopen juli ongeslagen Europees kampioen, nadat hij een jaar eerder met een Nederlandse selectie ook al winnaar werd van de Colt World Series. Bovendien nam hij vorig jaar met het Nederlands Koninkrijksteam in het Canadese Thunder Bay deel aan het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger. In 2014 werd Bryson ook al Europees kampioen met de nationale U15-ploeg. Tijdens dat EK werd Bryson met negen honkslagen (.600) de beste slagman van het Nederlands team.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal