Curaçao Neptunus scoorde maar liefst zeven runs in de achtste inning.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus trekt finaleserie gelijk

Curaçao Neptunus trekt finaleserie gelijk

Curaçao Neptunus scoorde maar liefst zeven runs in de achtste inning.

Curaçao Neptunus scoorde maar liefst zeven runs in de achtste inning.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Regerend kampioen Curaçao Neptunus is weer volledig terug in de strijd om de landstitel. Gisteravond werkten de Rotterdamse honkballers de aanvankelijke 2-0 achterstand in de best-of-seven serie definitief weg. In het eigen Neptunus Familiestadion sloeg de thuisploeg in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam met 13-4 genadeloos toe.

Na twee opeenvolgende nederlagen (8-2 en 7-0) hield Curaçao Neptunus afgelopen zondag met een 4-1 winst de hoop op titelprolongatie levend. Maar een tweede Rotterdamse zege in de serie van maximaal zeven wedstrijden leek gisteravond in de beginfase nog even ver weg. Tweehonkslagen op rij van Stijn van der Meer en Dwayne Kemp hadden de Rotterdammers in de eerste inning wel op een 1-0 voorsprong gezet, maar in de daaropvolgende slagbeurt leek het scenario uit de eerste twee wedstrijden zich te herhalen.

Startend pitcher Diegomar Markwell moest diep gaan en zag al direct in de tweede inning de voorsprong verdwijnen na hits van Linoy Croes, Victor Draijer (stootslag) en Max Clarijs. De paniek was compleet nadat Markwell vervolgens een door Aidan Finnegan geslagen bal langs catcher Gianison Boekhoudt smeet, waarop Draijer L&D Amsterdam op voorsprong kon brengen. Remco Draijer strafte de fout hard af. Hij sloeg een tweehonkslag diep het rechtsveld in. Daarop kon Clarijs het derde punt scoren.

Overgeleverd

De slagploeg van Curaçao Neptunus kwam tot achttien hits.

De slagploeg van Curaçao Neptunus kwam tot achttien hits.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De voorsprong voor L&D Amsterdam had wellicht op kunnen lopen tot 1-4, maar door een loepzuivere aangooi van midvelder Shaldimar Daantji kon Finnegan op de klap van Draijer uit worden geschakeld op de thuisplaat. Dat was voldoende om de Rotterdamse ploeg tijdig weer bij de les te krijgen. Via punten in de derde en vierde inning werd op het pitchen van Rob Cordemans de leiding in de wedstrijd weer overgenomen.

Vanaf dat moment waren de honkballers van L&D Amsterdam overgeleverd aan de strijdbare Rotterdamse ploeg, die er alles aan was gelegen om de serie weer in balans te brengen. Dat resulteerde uiteindelijk in een verwoestende achtste Rotterdamse slagbeurt, waarin Neptunus maar liefst dertien spelers in het slagperk kreeg. Vier pitchers van L&D Amsterdam moesten eraan te pas komen om de Rotterdamse aanval een halt toe te roepen. Uiteindelijk slaagde Jan-Willem Geerts daar in zijn eerste wedstrijd in de Holland Series in, nadat hij eerst met twee vrije lopen het dertiende en laatste tegenpunt voor zijn ploeg had moeten toestaan. Shaldimar Daantji sloeg in deze achtste slagbeurt twee hits en twee punten binnen.

Gehavend

De slagploeg van Curaçao Neptunus kwam in deze achtste slagbeurt tot zes honkslagen en zeven punten om daarmee de 6-4 voorsprong te vergroten tot de 13-4 winst. In totaal sloeg de ploeg van manager Ronald Jaarsma dit duel achttien honkslagen. Vijf daarvan waren goed voor twee honken. Dwayne Kemp (4 uit 5) sloeg twee tweehonkslagen, terwijl Dudley Leonora (4 uit 5) goed was voor drie binnengeslagen en drie gescoorde runs. Voor L&D Amsterdam sloeg midvelder Remco Draijer vier van de tien honkslagen. L&D Amsterdam kwam gisteravond gehavend aan in Rotterdam. De winnaar van de reguliere competitie moest door ziekte en blessures niet alleen Kalian Sams, Rodney Daal en Niels van Weert missen, maar moest het ook doen zonder hoofdcoach Charles Urbanus.

Met de 13-4 overwinning van Curaçao Neptunus is de stand in de best-of-seven van de Holland Series weer gelijk. Beide teams wonnen tweemaal. Zaterdag wordt de serie vervolgd met een wedstrijd in Rotterdam. Zondag wordt de zesde wedstrijd gespeeld in Amsterdam. Eventueel volgt nog een zevende en beslissende wedstrijd op zondag 14 oktober eveneens in Amsterdam. Curaçao Neptunus speelt voor zijn zesde landstitel op rij en de negentiende uit de clubhistorie. Viervoudig landskampioen L&D Amsterdam werd in 2011 voor het laatst winnaar van de Holland Series.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse