Het Nederlands Koninkrijksteam kwalificeerde zich vorig jaar tijdens het EK ongeslagen voor het wereldkampioenschap.

Honkbal

U23 Koninkrijksteam start WK tegen gastheer

U23 Koninkrijksteam start WK tegen gastheer

Het Nederlands Koninkrijksteam kwalificeerde zich vorig jaar tijdens het EK ongeslagen voor het wereldkampioenschap.

Het Nederlands Koninkrijksteam kwalificeerde zich vorig jaar tijdens het EK ongeslagen voor het wereldkampioenschap.

Het Nederlands Koninkrijksteam treft op de eerste speeldag van het wereldkampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger direct gastheer Colombia. Beide teams beginnen direct na de openingsceremonie op vrijdag 19 oktober aan hun eerste wedstrijd op het WK. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag het speelschema voor het WK U23 bekendgemaakt.

De spelers uit het Nederlands Koninkrijk maken over exact twee weken hun debuut op het U23 wereldkampioenschap. De mondiale titelstrijd gaat vrijdag 19 oktober van start en is de laatste kans voor landen om zich te kwalificeren voor de Premier12 van volgend jaar. Het toernooi wordt het meest belangrijke honkbalevenement in Colombia ooit. Een groot aantal talentvolle honkballers uit mondiale profcompetities nemen deel aan dit WK. De definitieve selectie voor het Nederlands Koninkrijksteam wordt binnenkort bekendgemaakt. Tien dagen voor de start van het WK zijn alle selecties definitief.

Oranje speelt zijn wedstrijden in het splinternieuwe Edgar Renteria Baseball Stadium in Barranquilla. Dit stadion werd onlangs voor 33 miljoen Amerikaanse dollars gebouwd en biedt plaats aan 12.000 toeschouwers. Het wordt gezien als het meest toonaangevende stadion in Zuid-Amerika. De andere speellocatie van het WK wordt het Estadio de Beisbol 18 de Junio in Monteria.

Ongeslagen

Aan de mondiale titelstrijd doen twaalf landen mee, waaronder de Europese landen Tsjechië en het Nederlands Koninkrijk. Zij wisten zich voor het WK te kwalificeren met hun finaleplaats tijdens het U23 Europees kampioenschap van 2017. Oranje won die finale ongeslagen met 9-10 in tien innings. De twaalf deelnemende landen spelen tijdens het WK samen vijftig wedstrijden. De finale wordt gespeeld op zondag 28 oktober.

Na de openingswedstrijd op vrijdag 19 oktober tegen gastheer Colombia speelt het Nederlands Koninkrijk achtereenvolgens nog tegen Mexico (zaterdag 20 oktober), Zuid-Afrika (zondag 21 oktober), Japan (maandag 22 oktober) en Chinese Taipei (dinsdag 23 oktober). De beste drie teams uit de poule plaatsen zich voor de finaleronde. Tijdens het WK U21, de voorloper van dit WK, werd Oranje in 2014 nog negende. Momenteel staat Nederland op een zevende plaats op de wereldranglijst. Nederland moet bij de beste twaalf landen blijven om zich te plaatsen voor de prestigieuze Premier12 van 2019.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal