Golden League

Spanning op eerste dag Golden League Play-Offs

Spanning op eerste dag Golden League Play-Offs

Terrasvogels begon de Play-Offs met winst tegen Sparks Haarlem.

Terrasvogels begon de Play-Offs met winst tegen Sparks Haarlem.
Foto: (c) Fred Versluis

Op zaterdag werden de eerste drie wedstrijden gespeeld van het Play-Off Weekend in de Golden League. De top-vier van de reguliere competitie staat tegenover elkaar om te strijden om de bovenste twee plaatsen die recht geven op deelname in de Holland Series. De best-of-three finale wordt komend weekeinde op het complex van FysioExpert Olympia Haarlem gespeeld tijdens de Season Finals. Terrasvogels, Sparks Haarlem en Olympia Haarlem kwamen zaterdag tot winst, terwijl Roef! tweemaal aan het kortste einde trok. Zondag vallen de beslissingen op de tweede speeldag, waarop de wedstrijden eveneens bij Olympia Haarlem worden gespeeld.

Zaterdag werden de wedstrijden gespeeld op het veld van Sparks Haarlem, dat het organisatierecht verwierf door in de reguliere competitie op de tweede plaats te eindigen.

Noa Brand was zeer productief voor Terrasvogels.

Noa Brand sloeg twee honkslagen, waaronder een 2-run double, en scoorde tweemaal voor Terrasvogels.
Foto: (c) Marco Stoovelaar

Terrasvogels opende de eerste dag met een 1-4 overwinning in acht innings op Sparks Haarlem. De thuisploeg nam de leiding in de eerste slagbeurt via een honkslag van Maxime van Dalen. Terrasvogels kwam langszij in de zesde inning, dankzij een honkslag van Karin Tuk. Dat gebeurde op (oud)werpster Kirsten Scheele, die weer aan de Sparks-ploeg was toegevoegd. De Santpoortse ploeg sloeg vervolgens met drie punten toe in de achtste inning op Ginger de Weert, die het werpen toen overnam. Met Ella Krommendijk als tie-break loopster op het tweede honk sloeg Katharina Szalay een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Noa Brand. Die scoorde op haar beurt op een klap van Karin Tuk.

In de tweede ontmoeting scoorde Sparks Haarlem eveneens in de eerste inning. Dit keer bleef dat het enige punt in de wedstrijd tegen Roef!, dat slechts drie honkslagen sloeg op Rebecca Soumeru. Openingsslagvrouw Chantal Versluis bereikte in de eerste inning het tweede honk na een foute aangooi en dat bleef zeer kostbaar voor de ploeg uit Moergestel. Versluis schoof op na een opofferingsstootslag van Maaike Blaauwgeers en scoorde even later op een honkslag van Maxime van Dalen.

De eerste speeldag eindigde met een 7-5 overwinning voor titelverdediger Olympia Haarlem tegen Roef!, dat voor de tweede keer verloor. Roef! nam aanvankelijk een 0-2 voorsprong. Wies Ligtvoet opende de wedstrijd met een homerun, waarna een honkslag van Eva van Knegsel er 0-2 van maakte in de tweede inning. Olympia draaide de achterstand om in een 3-2 voorsprong in de eigen tweede slagbeurt. Honkslagen van Emma Wójcik (stootslag) en Tahli Moore brachten de stand in balans, waarna vier wijd met volle honken voor Mariëlle Vleugels voor de voorsprong zorgde. Na een punt te hebben toegevoegd in de derde inning nam Olympia Haarlem meer afstand in de vierde slagbeurt door driemaal te scoren. Dat gebeurde op achtereenvolgende hits van Virginie Anneveld (tweehonkslag), Brenda Beers en Rachel van Veen. Roef! bracht de 7-2 achterstand terug tot 7-5 in de vijfde inning, maar daar bleef het bij.

Ondanks de dubbele nederlaag op zaterdag is Roef! nog niet uitgeschakeld, maar is wel afhankelijk geworden van de overige resultaten. Wat dat betreft zijn de drie wedstrijden op zondag allen nog van belang voor de eindrangschikking in de play-offs.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League