HB Hoofdklasse

Silicon Storks stelt hoofdklasseplek veilig

Silicon Storks stelt hoofdklasseplek veilig

Silicon Storks prolongeert verblijf in hoofdklasse

Silicon Storks speelt ook in 2019 weer in de hoofdklasse.
Foto: (c) Robert Bos.

Silicon Storks komt ook volgend jaar uit in de hoofdklasse. De Haagse ploeg won zondagmiddag met 3-2 van Kinheim en bracht daarmee de eindstand in de promotie/degradatie play-off op 3-1. Dit jaar keerde Storks voor het eerst sinds 1979 terug in de hoofdklasse en dat verblijf wordt nu geprolongeerd. Kinheim, dat kampioen werd van de overgangsklasse, speelt zodoende in 2019 weer in de tweede hoogste afdeling. De winst op zondag kwam niet makkelijk tot stand voor Storks. Vooral in de slot-innings steeg de spanning en kreeg Kinheim kansen het duel in eigen voordeel om te draaien.

Na vier puntloze innings opende Storks de score in de vijfde slagbeurt. Eduardo Guerra startte de inning met een honkslag op heuvelveteraan Al Morales Gomes, die het prima deed voor Haarlem en slechts vier hits toestond. Twee daarvan kwamen in deze inning en zorgden voor het eerste punt. Met één uit schoof Guerra op na een wilde worp, bereikte het derde honk na een honkslag van Quinlan de Windt en scoorde op een opofferingsslag van Jurriaan Dijk. Storks verdubbelde de voorsprong in de zesde inning, dankzij een fout.

Kinheim was zes innings lang puntloos gehouden door starter Nick Winkel. Maar nadat die de heuvel had verlaten wist de Haarlemse ploeg terug te komen. In de zevende inning leverde een opofferingsslag van Cris Herkemij het eerste Kinheim-punt op.

Storks reageerde met een punt in de eigen zevende beurt, wederom na een fout, maar liet ook twee lopers achter. Nadat een scoringskans geen extra punt opleverde in de achtste inning steeg de spanning in de negende Kinheim-beurt. Met één uit sloeg Sven van de Sanden een tweehonkslag, waarna een honkslag volgde van Marcel Tolenaars. Heuvelveteraan Jurriaan Koks nam hierna het werpen over van Gijs Timmer, maar die moest een puntscorende honkslag toestaan van Jenk Lemmink. Dat bracht de achterstand terug naar 3-2. Maar met twee lopers op de honken maakte een dubbelspel op een klap van Herkemij een einde aan de wedstrijd.

Voor Storks eindigde het seizoen daarmee met een goed gevoel. Na een matige start volgde in juli een coach-wissel en nam Youri Visser de taak over van Aldric Dunlop. Storks eindigde echter op de laatste plaats in zowel de reguliere competitie als de degradatie-poule, zodat om handhaving moest worden gespeeld. Dat was succesvoller, want Storks bleef Kinheim de baas en speelt in 2019 opnieuw in de hoofdklasse.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse