Golden League

Season Finals: Seizoensontknoping in Golden League nadert

Season Finals: Seizoensontknoping in Golden League nadert

FysioExpert Olympia Haarlem verdedigt haar titel in de Holland Series tegen Terrasvogels. DSS en Amsterdam strijden om het laatste ticket voor de Golden League in 2019

Op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem verdedigt FysioExpert Olympia Haarlem komend weekend in eigen huis haar landstitel. De uitdagers komen uit Santpoort, want Terrasvogels plaatste zich verrassend door zowel Roef! als Sparks Haarlem in de play-offs in spannende wedstrijden te verslaan. Er wordt dit weekend eveneens gestreden om het laatste plekje dat recht geeft op deelname aan de Golden League in 2019. DSS neemt het in de Promotie/Degradatie serie op tegen Amsterdam Pirates.

Opvallend genoeg is Sparks Haarlem er voor het eerst in lange tijd niet meer bij in de Holland Series. Sinds 2010 won Sparks maar liefst vijfmaal de Holland Series en van 2014 tot en met 2016 werd er zelfs drie jaar op rij gewonnen. FysioExpert Olympia Haarlem doorbrak vorig jaar al die reeks door Sparks te verslaan in de Holland Series en dit jaar is de ploeg van manager Peter van Dalen er helemaal niet bij. Terrasvogels wist zich ten koste van Sparks en Roef! als tweede te plaatsen voor de finale, achter Olympia, dat net als vorig jaar ongeslagen bleef in de play-offs.

Waar Olympia op zoek gaat naar de tweede titel op rij en de tweede titel in de historie van de vereniging, strijd Terrasvogels om titel nummer zestien. De laatste keer dat de speelsters van Terrasvogels er met de kampioensschaal vandoor gingen was in 2013 met uitblinksters als Solange Starrenburg, Anouk van den Heuvel, Ginger de Weert en Monica Perry. De echte hoogtijdagen van Terrasvogels lagen in de jaren 1979 – 1984 toen de ploeg zes keer op rij de titel veroverde.

Promotie/Degradatie

DSS eindigde dit seizoen op de zevende plaats in de Golden League en is daardoor aangewezen op een Promotie/Degradatie Serie om haar plek in de Golden League 2019 te verdedigen. Amsterdam Pirates eindigde achter het al gepromoveerde Hoofddorp Pioniers en de kampioen De Glaskoning Twins op de derde plaats in de Silver League en zal pogen het derde team te worden dat dit seizoen vanuit de Silver League promoveert naar het hoogste niveau.

Alle ontwikkelingen rondom de Season Finals volg je via Softbalsite.com. De komende dagen lees je hier interviews met speelsters van alle deelnemende teams. De toegang op het Nol Houtkamp Sportpark is dit weekend gratis en je kunt er ook het Softbaldino Pupillentoernooi bezoeken of kennis maken met Baseball5, de nieuwe en flitsende spelvorm van onze sporten.

De wedstrijden van de Season Finals worden uiteraard door Softbaldino live uitgezonden!

Speelschema

Zaterdag 13 oktober 2018
13.30 uur Promotie/Degradatie Golden League/Silver League DSS – Amsterdam Pirates Game 1
16.00 uur Holland Series FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels Game 1
Zondag 14 oktober 2018
11.00 uur Promotie/Degradatie Golden League/Silver League Amsterdam Pirates – DSS Game 2
13.30 uur Holland Series Terrasvogels – FysioExpert Olympia Haarlem Game 2
16.00 uur Promotie/Degradatie Golden League/Silver League DSS – Amsterdam Pirates Game 3 *
18.30 uur Holland Series FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels Game 3 **

* Indien noodzakelijk
** Indien noodzakelijk, als Game 3 van de Promotie/Degradatie Series niet gespeeld hoeft te worden, schuift Game 3 van de Holland Series naar 16.00u.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League