Golden League

Anneveld: “Extra motivatie voor de Holland Series”

Anneveld: “Extra motivatie voor de Holland Series”

Virginie Anneveld (rechts) ontving eerder dit seizoen samen met Chantal Versluis het Bondsonderscheidingsteken voor het spelen van haar 400ste wedstrijd in de Golden League
(Foto: Fred Versluis)

Dit weekend staan FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels tijdens de Season Finals in Haarlem tegenover elkaar in de Holland Series. In deze best-of-three serie daagt Terrasvogels de titelverdediger Olympia uit. Olympia wist zich afgelopen winter te versterken met Virginie Anneveld. Daarmee haalde de ploeg van coach Stanley Doney een speelster binnen met al meer dan 100 interlands achter haar naam. Wij spraken Virginie over haar overstap en de Holland Series.

Virginie, je hebt jarenlang bij Sparks gespeeld in de Golden League en daar ook meerdere prijzen gewonnen. Afgelopen winter heb je de overstap gemaakt naar FysioExpert Olympia Haarlem. Waarom heb je daarvoor gekozen?

“Het was een zeer lastige keuze om weg te gaan bij Sparks. Ik heb het jarenlang naar mijn zin gehad, maar vorig jaar merkte ik dat ik daar niet meer helemaal op mijn plek was. Ik was toe aan iets anders en dat heb ik bij Olympia gevonden.”

Olympia pakte vorig jaar de titel en verloor slechts vier wedstrijden in de reguliere competitie. Dit jaar kwamen er wat versterkingen bij en werd de vierde wedstrijd al in de vijfde speelronde verloren. Kun je de stroeve start verklaren?

“Ik denk dat Olympia vorig jaar met de versterking van Ellen Roberts zeer sterk was. Onze pitching staf was aan het begin van het seizoen nog niet helemaal compleet. Alyson Spinas en Mariëlle Vleugels hebben de taak op zich genomen. Ilona Andringa zat nog een tijdje in Amerika en voegde zich eind mei pas bij het team. Eva Voortman zat tot begin juni nog in Japan.”

Vervolgens verliezen jullie in de rest van de competitie slechts twee van de 34(!) wedstrijden. Wat heeft voor deze ommekeer gezorgd?

“Goeie vraag! Ondanks dat onze pitching staf steeds meer compleet werd. Hebben we als slagploeg ook een betere job gedaan richting het einde van het seizoen. Ik denk dat de kracht van Olympia is, dat we altijd terug kunnen komen in de wedstrijd en strijden tot het eind.”

In de play-offs bleven jullie ongeslagen en jij sloeg 6 uit 9 met 3 doubles en 3 RBI. Het lijkt erop dat je helemaal klaar bent voor de Holland Series. Bereid jij je nog anders voor op dit soort belangrijke wedstrijden in vergelijking met een wedstrijd in de reguliere competitie?

“Ik ben er zeker klaar voor. Ondanks dat het een lang seizoen is, zijn dit toch de wedstrijden waar je naar uitkijkt en die je graag wilt spelen. Ik bereid me dan ook niet anders voor, maar omdat dit de wedstrijden zijn waar het om gaat, zorgt dat bij mij voor net een beetje extra motivatie.”

Jullie zijn als regerend kampioen de grote favoriet tegen Terrasvogels. Zien jullie jezelf ook als favoriet en hoe gaan jullie als team met deze rol om?

“Om eerlijk te zijn ben ik niet zo bezig met die favorietenrol en ik krijg de indruk dat het team daar ook niet zo mee bezig is. De sfeer was heel ontspannen afgelopen weekend en ook op dinsdag voelde de training als elke andere normale training.”

Wat wordt het strijdplan tegen Terrasvogels?

“Uitgaan van onze eigen krachten. Ik denk dat we afgelopen weekend als team hebben laten zien dat we er klaar voor zijn, zowel defensief als offensief.”

De Holland Series beginnen op zaterdag 13 oktober om 16.00u op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem. De wedstrijden worden door Softbaldino live uitgezonden.

FysioExpert Olympia Haarlem verdedigt haar titel in de Holland Series tegen Terrasvogels. DSS en Amsterdam strijden om het laatste ticket voor de Golden League in 2019

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League