Golden League

Kouwenhoven: “Wij kunnen voor een verrassing zorgen!”

Kouwenhoven: “Wij kunnen voor een verrassing zorgen!”

Maja Kouwenhoven is al jaren een belangrijke speelster bij Amsterdam Pirates. Zij hoopt dit weekend met haar team te promoveren naar de Golden League
(Foto: Jan Kruijdenberg)

Dit weekend staan DSS en Amsterdam Pirates tijdens de Season Finals in Haarlem tegenover elkaar in de Promotie/Degradatie Serie van de Golden League. In deze best-of-three serie daagt Silver Leaguer Pirates Golden Leaguer DSS uit. Wij spraken met Maja Kouwenhoven van Amsterdam Pirates en blikten vooruit op deze gouden kans voor Pirates om de Golden League te bereiken.

Maja, het was een uniek seizoen in de Silver League waarin – vanwege de uitbreiding van de Golden League in 2019 – drie teams de kans hadden om te promoveren. Was dit vooraf ook jullie doelstelling?

“Ja, zeker. Afgelopen jaren heeft Pirates continu in de top van de Silver league meegedraaid, maar kwam toch steeds te kort om te spelen voor promotie. Dit jaar was dus de perfecte kans om er echt voor te gaan!”

Jullie hebben uiteindelijk met de hakken over de sloot de derde plaats binnengesleept. Kun je iets vertellen over jullie seizoen?

“Dat was nogal wisselvallig. We speelden bijvoorbeeld de ene week goede wedstrijden tegen de top teams en vervolgens verloren we van de op papier mindere teams. Gelukkig gebeurde dit niet alleen bij ons waardoor we na de zomerstop nog steeds kans hadden op de eerste plaats. Helaas hebben we toen niet goed genoeg gepresteerd om dat te bereiken en hebben we gelukkig op het nippertje de 3e plaats nog behouden.”

Wat is de grootste kracht van jullie team? Waarom maken jullie kans tegen DSS?

“Defensief zijn we dit jaar gegroeid. Waar in het begin wel wat foutjes gemaakt werden, staan we nu steady in het veld. Daarnaast vullen we elkaar aan slag aan: waar de top van de line-up de ene week goed presteert, nemen anderen dit over als het wat minder is.  Toch ook wel ‘uniek’ in de top van de softbal (Golden en Silver league) tegenwoordig is dat het voor Pirates al heel wat jaren geleden is dat zij buitenlandse versterking hebben gebruikt.. Het kan dus toch ook met Nederlandse meiden!”

Op papier is DSS de favoriet, omdat zij al jaren in de Golden League spelen. Wat weet je van hun team en hoe bereiden jullie je voor op deze belangrijke serie?

“Wij gaan er ontspannen in aangezien er voor ons eigenlijk niets te verliezen is. De druk ligt bij DSS om hun plek te behouden. Inmiddels weten we wel een en ander over de tegenstander maar we willen vooral focussen op ons eigen spel. En daarnaast gewoon genieten van het laatste weekend softballen van dit seizoen. Met ook nog eens een zonnetje en goede temperaturen erbij!”

Amsterdam Pirates is een van de grootste verenigingen van Nederland en heeft in L&D Amsterdam al jarenlang een topper in de Hoofdklasse Honkbal. Een Golden League team zou in Amsterdam ook niet misstaan. Merk je dat het leeft binnen de vereniging?

“Het team zelf aast al een paar jaar op een kampioenschap in de Silver league. Binnen de vereniging zal het softbal waarschijnlijk altijd in de schaduw blijven staan van honkbal, maar inmiddels is binnen de club ook uitgesproken dat zij softbal naar het hoogste niveau willen trekken. Dat is goed nieuws voor ons!”

“Pirates staat inderdaad niet echt bekend om het softbal. Dit jaar staat er een team met een goede mix tussen ervaren en jonge speelsters die zeker voor verrassingen kunnen zorgen!”

De Promotie/Degradatie Serie begint op zaterdag 13 oktober om 13.30u met Game 1. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Softbaldino!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League