Golden League

Tuk: “Wij gaan gewoon voor de winst!”

Tuk: “Wij gaan gewoon voor de winst!”

Karin Tuk is net op tijd fit voor de Holland Series
(Foto: Fred Versluis)

Dit weekend worden in Haarlem op het Nol Houtkamp Sportpark de Season Finals gespeeld. In de Holland Series staat titelverdediger FysioExpert Olympia Haarlem tegenover Terrasvogels. Het team uit Santpoort wist zich afgelopen winter te versterken met de All-Time Homerun Queen van de Golden League: Karin Tuk. Zij is terug van haar zware blessure en klaar voor de Holland Series. Wij blikken met haar vooruit.

Karin, je hebt jarenlang bij Sparks Haarlem gespeeld en daar ook veel prijzen gewonnen. Waarom heb je eind vorig jaar besloten om de overstap naar Terrasvogels te maken?

“De visie van de coaches en het bestuur en die van mijzelf kwamen niet meer overeen. Daarom heb ik besloten dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.”

Dankzij een zware knieblessure heb je dit jaar veel belangrijke wedstrijden gemist, maar nu ben je gelukkig weer terug. En het lijkt erop dat je weer 100% fit en klaar voor de Holland Series bent, want in de thriller tegen Roef! sloeg je het winnende punt binnen in de tiende inning. Was dat voor jou inderdaad de bevestiging dat je terug bent?

“Aan slag heb ik dat moment nog niet echt gehad. Met catchen moest ik wel echt inkomen en inning voor inning opbouwen. Maar als je dan 10 innings zonder moeite kan catchen, dan denk je wel even: Yes, I’m back.”

De overwinning in extra innings op Sparks afgelopen zaterdag zorgde er uiteindelijk voor dat jullie de Holland Series haalden. Jij sloeg in de 4-1 overwinning twee runs binnen. Was de overwinning extra lekker omdat het tegen je oude team was?

“Het was vooral een lekker gevoel, omdat deze overwinning ons al met een been in de finale zette. Dat het tegen Sparks was, was voor mij echt een bijzaak.”

Vooraf zullen veel mensen verwacht hebben dat de Holland Series weer tussen Sparks en Olympia zouden gaan. Leefde bij jullie wel de verwachting dat jullie het zouden redden?

“We hadden een moeizame start dit seizoen en kampten ook nog met wat blessures. Hierdoor schatte ik onze kansen in het begin niet zo groot in. Maar richting het einde van het competitie ging het lopen en begon ik er steeds meer in te geloven.”

Als regerend kampioen is Olympia waarschijnlijk de favoriet. De onderlinge resultaten van dit seizoen spreken ook in hun voordeel, maar jullie zaten er vaak dichtbij. Wat is jullie strijdplan voor de Holland Series en hoe schat je jullie kansen in?

“We gaan ontspannen het veld op en geven alles wat we in huis hebben. En we gaan gewoon voor de winst. Want dat is zeker niet onmogelijk.”

De Holland Series beginnen op 13 oktober met Game 1 om 16.00u. Alle wedstrijden zijn te bekijken via de live stream van Softbaldino.

FysioExpert Olympia Haarlem verdedigt haar titel in de Holland Series tegen Terrasvogels. DSS en Amsterdam strijden om het laatste ticket voor de Golden League in 2019

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League