Golden League

DSS blijft in Golden League na thriller

DSS blijft in Golden League na thriller

DSS versloeg op zondag Amsterdam Pirates in een ware thriller en verzekerde daarmee een plek in de Golden League in 2019.
(Foto: Jesper de Boer)

DSS heeft op zondag via een 7-5 overwinning op Amsterdam Pirates een plek in de Golden League in 2019 veilig gesteld. De overwinning kwam moeizaam tot stand, want pas in de achtste inning maakte de Haarlemse ploeg het verschil. Het hoogtepunt in die achtste inning was de solo homerun van Morgan Sampson, die haar ploeg daarmee uiteindelijk buiten bereik van de Amsterdamse ploeg sloeg.

Met startend werpster Anna-Bé Bartels volledig in controle op de pitcherplaat en een 4-0 voorsprong leek er voor DSS eerder in de wedstrijd al geen vuiltje aan de lucht. De Amsterdammers knokten zich echter ijzersterk terug in de wedstrijd en via twee two-out rallies, met onder meer een belangrijke two-run double van catcher Jeske Meewisse, kwamen zij op gelijke hoogte.

In de zesde inning kwam Pirates op het werpen van de teruggekeerde Judith van Kampen nog ontzettend dichtbij de overwinning. Met volle honken werd er een keiharde line drive richting het linksveld geslagen. Was de bal door het infield geschoten, waren er op zeker twee runs gescoord, maar derde honkvrouw Lisette Untied plukte de bal met een knappe reflex uit de lucht en zorgde voor de bevrijdende derde nul.

In de verlening zorgden een snelle honkslag en een sacrifice fly al voor een 6-4 voorsprong voor DSS en als klap op de vuurpijl sloeg Morgan Sampson een solo home run. Anna-Bé Bartels, inmiddels teruggekeerd op de plaat, gooide de wedstrijd zonder al te veel problemen in het slot en zo zien wij ook in 2019 DSS terug in de Golden League. Amsterdam Pirates krijgt volgend seizoen de kans om voor de titel te spelen in de Silver League.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League