Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem prolongeert titel

FysioExpert Olympia Haarlem prolongeert titel

FysioExpert Olympia Haarlem heeft op zondag de titel in de Golden League geprolongeerd
(Foto: Jesper de Boer)

Met een 6-0 overwinning in Game 2 van de Holland Series heeft FysioExpert Olympia Haarlem de titel in de Golden League geprolongeerd. Het is de tweede titel in de historie van de vereniging. Met een offensieve krachtvertoning trok de Haarlemse ploeg Game 2 al snel naar zich toe. De slagploeg van de afscheid nemende coach Stanley Doney sloeg 15 honkslagen en stond na vijf slagbeurten al met 6-0 voor. Startend werpster Ilona Andringa was bovendien oppermachtig en gooide zeven puntloze innings.

Vroeg in de wedstrijd leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Olympia Haarlem liet in de eerste inning een grote kans om te scoren lopen, maar brak de wedstrijd in de derde slagbeurt open. Jessie van Aalst kon het eerste punt scoren op de honkslag van Dinet Oosting. Honkslagen van Brenda Beers, Virginie Anneveld en Rachel van Veen brachten Olympia Haarlem vervolgens zelfs op een 4-0 voorsprong.

Deze klap kwam Terrasvogels niet meer te boven. In de volgende twee slagbeurten liep de Haarlemse ploeg uit naar een 6-0 voorsprong en toen was het Santpoortse verzet gebroken. Ilona Andringa kwam niet meer in de problemen en de bevrijdende laatste uit van de zevende inning viel toen derde honkvrouw Virginie Anneveld een grondbal goed verwerkte en slagvrouw Gabi Obia uitschakelde op het eerste honk.

Brenda Beers werd na afloop van de wedstrijd verkozen tot Most Valuable Player van de Holland Series. Beers scoorde op zaterdag in Game 1 de gelijkmaker en was op zondag met twee honkslagen en een mooie verdedigende actie (een vangbal die de inleiding vormde voor een fraai en belangrijk dubbelspel) in de tweede overwinning. Zij sloeg uiteindelijk 3 uit 7 (.429) met een tweehonkslag, twee gescoorde runs en één RBI.

Voor Olympia Haarlem was het de tweede kampioenstitel op rij. DSC ’74, de voorloper van de fusieclub veroverde in 2003 al eens de titel. Met het behalen van de landskampioenschap verzekerde Olympia Haarlem zich ook van deelname aan het toernooi om de European Premiere Cup van volgend jaar. Verliezend finalist Terrasvogels zal dan deelnemen aan de strijd om de European Cup Winners Cup.

Hieronder de samenvatting van SoftbalDino.

 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League