Golden League

Laura Wissink wint Egbert van der Sluis Award

Laura Wissink wint Egbert van der Sluis Award

Laura Wissink met de Egbert van der Sluis Award
(Foto: Jesper de Boer)

Voor aanvang van Game 2 van de Holland Series heeft Laura Wissink uit handen van KNBSB bestuurslid Peter van der Aart de Egbert van de Sluis Award voor Meest Veelbelovende International onder de 23 jaar ontvangen. De 21-jarige catcher maakte dit seizoen zowel tijdens het WK in Japan als tijdens de Super 6 in eigen land onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands.

Wissink sloeg dit jaar in de Golden League maar liefst .431 met 12 doubles, 2 triples en 2 homeruns. De keuzecommissie was zeer lovend over de prestaties van Wissink:

“Hoewel ze dit jaar pas 21 jaar is geworden, is Laura al een zeer volwassen persoonlijkheid binnen Team Kingdom of The Netherlands.

Laura weet wat ze wil en neemt ‘ownership’ over haar carrière. Zo is ze bijvoorbeeld op eigen initiatief mee gaan spelen in de softbal herencompetitie om vaker op goede pitchers te kunnen slaan.

Hoewel ze al een goede softbalster is, ligt de potentie van Laura nog vele latten hoger.

Haar eerste WK homerun heeft ze al binnen en het feit dat ze een slaggemiddelde van boven de .700 had tijdens de Super Six, maakt dat Laura Wissink met recht de meest veelbelovende international onder de 23 is!”

Wissink volgt Suka van Gurp (2015), Maxime van Dalen (2016) en Rhowan Stuart (2017) op als winnares van de Egbert van der Sluis Award, die sinds 1994 jaarlijks wordt uitgereikt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League