Softbal

KNBSB en Juni Francisca definitief uit elkaar

KNBSB en Juni Francisca definitief uit elkaar

Juni Francisca in actie als bondscoach tijdens het WK in 2016
(Foto: Fred Versluis)

Nadat Juni Francisca als bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal tijdens het WK in Japan op non-actief was gesteld, gaan de KNBSB en de coach nu definitief uit elkaar.

Wegens een verschil van inzicht over de invulling van de functie als bondscoach is na intensief overleg tussen KNBSB en Juni Francisca de conclusie getrokken de samenwerking definitief te verbreken. De KNBSB heeft besloten het begeleidingsteam rondom Team Kingdom of the Netherlands anders samen te stellen. Technisch directeur Tjerk Smeets benadrukt dat bij deze beslissing de professionaliteit, de integriteit en de capaciteiten van Francisca niet ter discussie staan.

Smeets zal in de komende periode op zoek gaan naar de beste invulling van de technische staf van Oranje. 2019 wordt een belangrijk jaar voor de softbalsters. Het is het jaar waarin via het Europees Kampioenschap en vervolgens het Olympisch Kwalificatie toernooi Europa – Afrika deelname aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020 gerealiseerd moet worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal