Dashenko Ricardo nam vorige maand met het Nederlands Koninkrijksteam nog deel aan de Super 6.

Honkbal

Ricardo van Lincoln naar Sioux Falls

Ricardo van Lincoln naar Sioux Falls

Dashenko Ricardo nam vorige maand met het Nederlands Koninkrijksteam nog deel aan de Super 6.

Dashenko Ricardo nam vorige maand met het Nederlands Koninkrijksteam nog deel aan de Super 6.
Foto: © Rob Jelsma

Dashenko Ricardo verhuist van profclub. De Curaçaose catcher is deze week door Lincoln Saltdogs geruild aan Sioux Falls Canaries. De 28-jarige speler uit het Nederlands Koninkrijksteam kwam dit jaar voor het tweede seizoen op rij uit voor de club uit Lincoln.

In dienst van Lincoln Saltdogs ontwikkelde Ricardo zich de laatste twee seizoenen tot één van de beste defensieve catchers uit de American Association. Ook aanvallend speelde de international een belangrijke rol voor zijn ploeg. Nadat Ricardo in 2017 al 69 wedstrijden had gespeeld voor Lincoln Saltdogs in de American Association, kwam hij in 2018 in nog eens 73 wedstrijden uit voor deze Amerikaanse club. De Curaçaose catcher kwam daarin tot 68 honkslagen (.269), waaronder dertien tweehonkslagen en vijf homeruns.

Niettemin heeft Lincoln Saltdogs deze week toch afscheid genomen van Ricardo, die vorige maand in Hoofddorp met het Nederlands Koninkrijkteam nog deelnam aan de Super 6. De club greep de kans beet om zijn selectie te kunnen versterken met pitcher Cesilio Pimentel. Saltdogs heeft Ricardo opgegeven in ruil voor de eerste onderhandelingsrechten met deze Dominicaanse honkballer. Die staat sinds vorig jaar onder contract van Sioux Falls Canaries, maar keert nu mogelijk voor Lincoln Saltdogs terug in de American Association.

Ontbonden

Door die overeenkomst verhuist Ricardo naar Sioux Falls Canaries. Dit seizoen eindigde deze club met veertig overwinningen in honderd wedstrijden op een zesde en laatste plaats in de North Division van de American Association. Ricardo moet de club uit Sioux Falls aanvallend een flinke injectie geven.

Ricardo is de tweede Curaçaose speler in korte tijd die niet terugkeert bij Lincoln Saltdogs. Vorige week werd door de club uit Lincoln al de overeenkomst met pitcher Shairon Martis ontbonden. Internationals Curt Smith en Randolph Oduber maken nog wel deel uit van de selectie van Lincoln Saltdogs. Overigens hoopt Oduber zich de komende periode via de Liga Venezuela Beisbol Profesional in de kijker te spelen bij een Major League-organisatie. Na een korte proefperiode, waarin de Arubaanse buitenvelder aanvallend veel indruk maakte, is hij vorige week opgenomen op het roster van Aguilas del Zulia.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal