Honkbal

Ook Mexico te sterk voor Oranje U23

Ook Mexico te sterk voor Oranje U23

Francinel Martina staat na twee wedstrijden tussen de beste slagmensen van het toernooi
(Foto: WBSC)

In de tweede wedstrijd van het WK U23 in Colombia speelde Team Kingdom of the Netherlands tegen Mexico U23. Nadat Oranje in de eerste inning een 3-2 voorsprong had genomen, leek het erop dat dit wel eens de eerste overwinning zou kunnen worden van dit WK. De Mexicaanse slagploeg bleek in deze wedstrijd echter veel te sterk: 14-7.

Starter Wendell Floranus, die in 2015 en 2016 al eens uitkwam voor de hoofdmacht van Team Kingdom of the Netherlands, liep in de eerste inning direct tegen averij op. Hij gaf twee punten op, maar zag zijn slagploeg de leiding direct weer terugnemen. Ruar Verkerk sloeg een two-run triple en Tijmen Takke bracht hem met een infield single over de thuisplaat.

Wendell Floranus gooide als starter acht keer drie slag, maar kreeg wel vijf runs tegen
(Foto: WBSC)

Floranus hield de Mexicanen in de volgende twee innings goed tegen en gooide in zijn vier innings maar liefst acht keer drie slag. In de vierde inning sloeg Mexico echter opnieuw toe met drie runs. De vervangers van Floranus, Cedeon Langguth en Gilian Wernet, konden niet voorkomen dat Mexico verder uitliep. Langguth kreeg in twee innings vier punten tegen op vijf honkslagen.

Rally

Met een 9-3 achterstand scoorde Oranje vervolgens in de zesde inning vier punten om terug te keren in de wedstrijd. Outfielders Rachid Engelhardt en Aldrich de Jongh hadden hier een groot aandeel in met hun honkslagen en op een wilde worp scoorde ook het zevende Nederlandse punt. In de zevende inning liep Mexico direct uit naar 10-7 op het werpen van Gilian Wernet, die in de achtste inning tweemaal vier wijd gooide en met twee uit werd vervangen door Mike Groen.

Groen kreeg een harde grondbal tegen, die net langs een duikende Delano Selassa het rechtsveld inrolde en zorgde voor nog eens twee Mexicaanse punten. Hierna leek het verzet van Oranje gebroken. Relievers Nelmerson Angela en Ruwensly Bonifacia gooide de wedstrijd uit voor het Koninkrijksteam en kregen nog twee punten tegen.

Power hitters

Het grootste verschil tussen beide teams zat hem op zaterdag in de pure slagkracht. De Mexicanen sloegen maar vier hits meer dan Oranje, maar van hun zestien hits gingen er tien voor extra honken: vier doubles, twee triples en vier homeruns. Mexico won met 14-7 en staat na twee wedstrijden op twee overwinningen. Oranje staat op twee nederlagen en heeft nog een paar loodzware wedstrijden op het programma staan.

Vanavond is eerst om 22.00uur Zuid-Afrika de tegenstander, daarna volgen op maandag nog Japan en op dinsdag Chinese Taipei. Deze wedstrijden worden beiden om 17.00uur Nederlandse tijd gespeeld.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
MEXICO 2 0 0 3 1 3 1 2 2 14 16 0
NEDERLAND 3 0 0 0 0 4 0 0 0 7 12 0
PITCHERS NL INNINGS SO BB H Earned Runs
Wendell Floranus L (0-1) 4.0 8 2 7 5
Cedeon Langguth 2.0 2 0 5 4
Gilian Wernet 1.2 2 3 2 3
Mike Groen 0.1 0 0 1 0
Nelmerson Angela 0.2 1 1 1 2
Ruwensly Bonifacio 0.1 0 0 0 0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal