Honkbal

Slechte eerste inning komt Oranje U23 duur te staan

Slechte eerste inning komt Oranje U23 duur te staan

Tijmen Takke probeert op het eerste honk een Japanse honkloper uit te tikken tijdens de 5-0 nederlaag op het WK U23
(Foto: WBSC)

Op maandag stond er voor Team Kingdom of the Netherlands U23 een zware tegenstander op het programma. Japan was in haar eerste drie wedstrijden ongeslagen gebleven en Oranje stond al op twee nederlagen. De ploeg van manager Sidney de Jong begon dan ook als underdog aan dit duel. De Japanners maakten de favorietenrol direct waar en scoorde alle vijf de runs in de eerste slagbeurt. Japan won uiteindelijk met 5-0.

De Japanse starter Hiroki Kondo opende de wedstrijd met drie keer drie slag. Hij zou uiteindelijk in zeven shutout innings twaalf slagmannen met drie slag aan de kant zetten. De Japanse slagploeg sloeg op het werpen van starter Ruwensly Bonifacio direct keihard toe. Drie vrije lopen werden afgestraft met een 2-run single van Hisanori Yasuda en een 2-run triple van Taiga Matsuo. Het vijfde punt scoorde vervolgens op een opofferingsslag.

In het restant van de wedstrijd werden door beide teams in totaal nog maar zes honkslagen geslagen. Drie voor Oranje: Tijmen Takke, Sherten Apostel (triple) en Delano Selassa zorgden voor drie van de vijf Nederlandse honklopers (Rowan van Hoek en Swindly Lint kregen vier wijd). Relievers Cedeon Langguth en Maickel Rietel stonden in de resterende zeven slagbeurten nog maar drie honkslagen toe.

Vrijwel alle actie van dit duel zat dus in die voor het Koninkrijksteam nare eerste inning. De ploeg liep tegen de derde nederlaag op rij aan en zal nu van Chinese Taipei (dinsdag om 17.00uur NL tijd) en Zuid-Afrika (woensdag, tijd nog niet bekend) moeten winnen om nog kans te maken op een plek in de top zes van het toernooi. Daarbij is het team nog wel afhankelijk van de resultaten van Colombia en Mexico in de resterende wedstrijden. Anders wordt de zevende plaats de hoogste haalbare plek tijdens dit WK.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 1
JAPAN 5 0 0 0 0 0 0 0 X 5 5 0

 

PITCHERS NL INNINGS SO BB H Earned Runs
Ruwensly Bonifacia L (0-1) 1.0 0 3 2 5
Cedeon Langguth 4.2 2 3 2 0
Maickel Rietel 2.1 2 0 1 0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal