Honkbal

Wedstrijd Oranje U23 tegen Zuid-Afrika uitgesteld vanwege regen

Wedstrijd Oranje U23 tegen Zuid-Afrika uitgesteld vanwege regen

De Field Crew probeert er met man en macht nog iets van te maken, maar de regenval was te hevig om verder te spelen op zondagavond.
(Foto: WBSC)

De derde wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands van het WK U23 in Colombia is vanwege regen uitgesteld naar woensdag 24 oktober. De wedstrijd begon volgens schema om 22.00uur Nederlandse tijd, maar moest in de tweede helft van de tweede inning stilgelegd worden vanwege de hevige regenval.

Het Koninkrijksteam kreeg in beide slagbeurten een loper op het eerste honk. In de eerste inning kreeg Ruar Verkerk met twee uit vier wijd, maar Swindly Lindt werd met een vangbal uitgeschakeld en was de derde nul. In de tweede slagbeurt kreeg Oranje een uitstekende kans om te scoren. Sherten Apostel sloeg met één uit een driehonkslag, maar sneuvelde vervolgens op de thuisplaat na de grondbal naar het derde honk van de knuppel van Delano Selassa.

Misja Harcksen hoefde voor de regen maar één inning in actie te komen. Hij had zeventien pitches nodig om door de eerste inning heen te komen. Hij gaf één honkslag op en gooide één keer drie slag. Na de tweede Nederlandse slagbeurt begon het te hard te regenen om nog verder te spelen. De wedstrijd zal nu op woensdag gespeeld worden, de starttijd is door de WBSC nog niet bekend gemaakt.

Vandaag staat er voor Oranje U23 een loodzware wedstrijd op het programma: om 17.00uur Nederlandse tijd is Japan de tegenstander. De Japanners zijn na drie wedstrijden nog ongeslagen en staan bovenaan in Groep A. Oranje staat op een gedeeld vierde plaats met Zuid-Afrika en Chinese Taipei, die eveneens nog niet wisten te winnen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal