Honkbal

Oranje U23 verslaat ook Zuid-Afrika

Oranje U23 verslaat ook Zuid-Afrika

Francinel Martina tikt een Zuid-Afrikaanse loper uit in de 7-4 overwinning (Foto: WBSC)

Om 08.00uur ’s ochtends (lokale tijd) moest Team Kingdom of the Netherlands U23 het restant van de wedstrijd tegen Zuid-Afrika spelen. Deze wedstrijd stond op het programma voor zondag, maar regen vormde toen een spelbreker en de wedstrijd moest al in de tweede inning stilgelegd worden. In het restant van deze wedstrijd pakte Oranje de tweede overwinning van dit WK: 7-3.

Kaj Timmermans verving Misja Harcksen, die op zondag de eerste inning gooide en gisteren de wedstrijd tegen Chinese Taipei startte. Timmermans hield de Zuid-Afrikanen tot in de zesde inning goed tegen. Zijn slagploeg had hem inmiddels voorzien van een 5-0 voorsprong voorzien. Tijmen Takke opende de score in de derde inning. De man van de walk-off hit by pitch op dinsdag sloeg nu met twee uit en volle honken een honkslag naar het midveld waar twee lopers op konden scoren.

Tommy van de Sanden sloeg in de vierde inning met zijn honkslag naar het rechtsveld Sherten Apostel over de thuisplaat voor de 3-0 en in de zesde inning strafte Oranje drie vrije lopen af via een RBI velders keus van Francinel Martina en een honkslag van Ruar Verkerk. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Zuid-Afrikanen dichterbij via een single, een RBI-triple en een 2-run homerun, maar relievers Maickel Rietel en Gilian Wernet gooiden de wedstrijd vervolgens in het slot. In de achtste inning zette Swindly Lint de einduitslag op het scorebord met zijn two-run double.

Dankzij de 7-3 overwinning op Zuid-Afrika eindigt Oranje achter Japan, Mexico en Colombia op de vierde plaats in de groep. Vanaf morgen zal het daarom strijden om de zevende plaats op dit WK. Oranje zit inmiddels in het vliegveld naar een andere speelstad in Colombia. Het exacte speelschema moet nog bekendgemaakt worden en zal – zodra het bekend is – door ons gedeeld worden op social media. In de strijd om plek zeven komt Oranje in elk geval Puerto Rico, Australië en Tsjechië tegen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND 0 0 2 1 0 2 0 2 0 7 7 0
ZUID-AFRIKA 0 0 0 0 0 3 0 0 0 3 7 2

 

PITCHERS NL INNINGS SO BB H Earned Runs
Misja Harcksen 1.0 1 0 1 0
Kaj Timmermans W (1-1) 5.0 6 3 5 3
Maickel Rietel 2.0 2 0 1 0
Gilian Wernet 1.0 1 1 0 0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal