Honkbal

Opnieuw ruime nederlaag; Oranje U23 eindigt WK op 10e plek

Opnieuw ruime nederlaag; Oranje U23 eindigt WK op 10e plek

Dankzij de derde nederlaag op rij in de Consolation Roud eindigt Oranje U23 het WK op de tiende plaats
(Foto: WBSC)

In de laatste wedstrijd van dit WK U23 in Colombia was Puerto Rico de tegenstander voor Team Kingdom of the Netherlands U23. De voorgaande twee wedstrijden in de Consolation Round gingen verloren, nadat Oranje op basis van onderling resultaat de Super Round nipt gemist had. Afgelopen nacht bleek ook Puerto Rico met 11-3 te sterk en zo eindigt het Koninkrijksteam het WK op een teleurstellende tiende plaats.

De wedstrijd tegen Puerto Rico begon voor Oranje zeer goed. In de eerste inning nam de ploeg direct een 3-0 voorsprong. Aldrich de Jongh sloeg een vangbal, maar zag zijn teamgenoten Sherten Apostel en Francinel Martina op het honk komen met honkslagen en dat bracht Ruar Verkerk aan slag. De derde honkman van de Glaskoning Twins raakte de bal vol en sloeg met een homerun de eerste drie runs van de wedstrijd over de thuisplaat.

https://www.facebook.com/HonkbalSoftbalNL/videos/300537164120277/

Na de homerun van Verkerk kwamen de Puerto Ricanen via een solo homerun op starter Misja Harcksen in de gelijkmakende inning weer iets dichterbij. In de derde inning kwam de ploeg van manager en MLB catcher Yadier Molina terug tot 3-2 via een RBI single en op een dubbelspel kwam de gelijkmaker binnen. Hierna was het alleen nog Puerto Rico dat de klok sloeg. De gelijke stand werd doorbroken in de vijfde inning, toen Puerto Rico op twee homeruns, een RBI-double, een wilde worp en een doorgeschoten bal zes runs scoorden. In de achtste inning werden er nog eens twee runs gescoord om de eindstand van 11-3 te bereiken.

De derde nederlaag op rij betekent voor Oranje U23 dat zij het WK afsluiten met een tiende plaats, waarmee zij alleen Tsjechië en Zuid-Afrika achter zich hebben gelaten. De finale van het WK gaat morgen tussen Mexico en Japan, de teams die in de groep van het Koninkrijksteam op de eerste en tweede plaats eindigden.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
NEDERLAND
3 0 0 0 0 0 0 0 0 3 8 1
PUERTO RICO
1 0 2 0 6 0 0 2 X 11 15 0

 

PITCHERS NL INNINGS SO BB H Earned Runs
Misja Harcksen L 4.0 4 1 9 5
Gilian Wernet 2.0 3 1 2 3
Cedeon Langguth 1.0 0 1 3 2
Kaj Timmermans 1.0 0 0 1 0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal