Hensley Meulens is de eerste coach uit Curaçao geworden die zijn debuut als manager heeft gemaakt in de Major League.

Honkbal

Hensley Meulens als bench coach met MLB All-Stars naar Japan

Hensley Meulens als bench coach met MLB All-Stars naar Japan

Hensley Meulens is de eerste coach uit Curaçao geworden die zijn debuut als manager heeft gemaakt in de Major League.

Hensley Meulens gaat als bench coach met de MLB All-Stars naar Japan

Major League Baseball stuurt na het seizoen een team met All-Stars naar Japan om het daar in de Japan All-Star Series op te nemen tegen de All-Stars uit de Japanse Nippon Professional Baseball League. Dit team met onder meer spelers als Yadier Molina, Ronald Acuña Jr., Carlos Santana en Rhys Hoskins, staat onder leiding van Miami Marlins manager Don Mattingly. Mattingly neemt Hensley Meulens mee als zijn bench coach.

Meulens, die dit seizoen dezelfde rol vervulde bij de San Francisco Giants, keert hiermee terug in Japan, waar hij in 2013, 2016 en 2017 ook al als manager van Team Kingdom of the Netherlands ook al actief. Daarvoor heeft hij uiteraard ook als speler in de NPB gespeeld voor de Chiba Lotte Marines en de Tokyo Yakult Swallows. Als bench coach is Meulens de rechterhand van de manager en neemt hij bij afwezigheid van de manager de leiding over het team over. Zo pakte hij dit jaar al zijn eerste overwinning als manager toen Giants manager Bruce Bochy in Cooperstown de huldiging van zijn voormalig pupil Trevor Hoffman in de Hall of Fame bezocht.

De 51-jarige Curaçaoënaar staat ook dit jaar weer op veel lijstjes van teams die op zoek zijn naar nieuwe managers en heeft al een aantal sollicitatiegesprekken gehad. Tot nog toe zijn de openingen door andere managers opgevuld (Angels: Brad Ausmus, Twins: Rocco Baldelli, Reds: David Bell, Blue Jays: Charlie Montoyo), maar de kans bestaat ook dat Meulens na komend seizoen Bochy opvolgt bij de San Francisco Giants. Het contract van Bochy loopt namelijk na 2019 af en de kans lijkt groot dat de man die de Giants naar drie World Series titels leidde dan afscheid neemt.

Het is de zevenendertigste keer dat er een Amerikaans All-Star team naar Japan afreist om de sport wereldwijd te promoten. De wedstrijden in Japan worden gespeeld tussen 8 en 15 november in speelsteden Tokyo, Hiroshima en Nagoya en worden live uitgezonden door MLB Network.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal