Honkbal

Xander Bogaerts wint de World Series met de Boston Red Sox

Xander Bogaerts wint de World Series met de Boston Red Sox

Xander Bogaerts en teamgenoten J.D. Martinez en Steve Pearce (World Series MVP) wonnen met de Boston Red Sox de World Series
(Foto: Creative Commons/Keith Allison)

De Boston Red Sox hebben in de nacht van zondag op maandag Game 5 van de World Series gewonnen en hebben daarmee de Los Angeles Dodgers in de best-of-seven series met 4-1 verslagen om voor de vierde keer sinds de eeuwwisseling de World Series titel te pakken. Voor Arubaan Xander Bogaerts is het de tweede keer dat hij de titel in de MLB pakt. Eerder lukte dat ook al in 2013.

Met uitzondering van Game 3, een historische wedstrijd die met 7 uur en 20 minuten en 18 innings langer duurde dan alle wedstrijden in de geschiedenis van de World Series, wonnen de Red Sox alle wedstrijden van deze Fall Classic. Hoofdrollen waren er voor World Series MVP Steve Pearce en werper David Price. Pearce, die in juni van dit jaar in een ruil voor korte stop Santiago Espinal overkwam van Toronto Blue Jays, sloeg in de World Series drie homeruns, had een slaggemiddelde van .333 en sloeg 8 runs over de thuisplaat.

Price, die in het verleden nog wel eens wilde falen wanneer de druk het hoogst werd in de play-offs, pakte in twee starts twee overwinningen, gooide in 13.2 innings tien keer drie slag en eindigde de World Series met een ERA van 1.98.

Xander Bogaerts kende individueel gezien geen hele goede World Series. Hij sloeg slechts drie honkslagen in 22 slagbeurten (.133), waarvan wel één honkslag voor twee honken ging en waarmee hij twee teamgenoten over de thuisplaat sloeg. Na afloop van Game 5 en de prijsuitreiking stond hij de mannen van Fox Sports te woord en kreeg hij lovende kritieken van supersterren als Alex Rodriguez, Frank Thomas en voormalig Red Sox-teamgenoot David ‘Big Papi’ Ortiz:

https://www.facebook.com/BaseballAruba/videos/761986370823068/

Kenley Jansen had het, net als de meeste van zijn teamgenoten bij de Dodgers, moeilijk tegen de Red Sox. In vier innings gaf hij twee homeruns op. Hij pakte geen saves en verloor met de Dodgers voor het tweede jaar op rij de World Series. Na het seizoen zal hij een operatie ondergaan aan zijn hart. Tijdens het seizoen liep hij wederom tegen hartproblemen aan, maar omdat hij alles op alles wilde zetten om de World Series te bereiken en te winnen, besloot hij de operatie pas na het seizoen te ondergaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal