Het Tio Daou Ballpark in Santa Rosa.

Curaçao

Curaçao Cup van start op zondag 14 november

Curaçao Cup van start op zondag 14 november

Het Tio Daou Ballpark in Santa Rosa.

Het Tio Daou Ballpark in Santa Rosa.

Amerikaanse honkballers van de University of Illinois verblijven van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 november op Curaçao en Aruba. Daar speelt de universiteitsploeg uit de Verenigde Staten een aantal vriendschappelijke wedstrijden, onder meer tegen een selectie van Curaçao. De serie wedstrijden op Curaçao is omgedoopt tot de Curaçao Cup (Kopa Kòrsou).

Het wordt voor de derde keer dat de Curaçao Cup wordt gehouden. In 2015 werd Curaçao winnaar van de Curaçao Cup na één zege en twee keer een gelijkspel tegen de Dallas Baptist University. Een jaar later verloor het team de eerste wedstrijd om de Curaçao Cup tegen Brigham Young University. De andere twee duels moesten door de regen worden afgelast.

De University of Illinois wordt het derde universiteitsteam dat afreist naar Curaçao. De Fighting Illini spelen eerst drie duels tegen Curaçao, voordat wordt doorgereisd naar Aruba om nog eens drie wedstrijden te spelen tegen een Arubaanse selectie.

Aruba

De Amerikaanse honkballers arriveren zaterdag 14 november op Curaçao. Een dag later wordt in het Tio Daou Ballpark in Santa Rosa een clinic voor jeugdspelers en een showcase gehouden. Aansluitend wordt om 17.00 uur de eerste wedstrijd om de Curaçao Cup gespeeld. Een dag later staat om 19.30 uur het tweede duel op het programma in het Johnny Vrutaal Stadion. De Curaçao Cup wordt op dinsdag 20 november om 19.30 uur afgesloten in het Tio Daou Ballpark. Op woensdag 21 november reist de Amerikaanse selectie door naar Aruba.

Op Aruba worden woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 november drie wedstrijden gespeeld in het Winston Stadium, nabij Santa Cruz. Ook op Aruba wordt een clinic en showcase gegeven. Tussendoor worden verschillende toeristische attracties op Curaçao en Aruba bezocht en wordt vrijwilligerswerk verricht.

NCAA kampioenschap

De Fighting Illini wonnen dit seizoen 33 van hun 53 wedstrijden. De ploeg liep de strijd om het NCAA kampioenschap net mis. De selectie van manager Dan Hartleb eindigde als nummer vier in de Big Ten en plaatste zich voor de halve finales van het Big Ten Tournament. Eén van de belangrijkste spelers uit de ploeg was Bren Spillane, die werd uitgeroepen tot Big Ten Player of the Year. Spillane kwam tot en slaggemiddelde van .389 met 23 homeruns en zestig binnengeslagen punten. Zijn slugging-percentage van .903 was de hoogste in de NCAA sinds 2009.

Universiteitsteams mogen van de NCAA één keer in de vier jaar een buitenlandse trip maken. Voor de University of Illinois wordt dit de tweede keer in de historie. In 2014 reisde een selectie van deze universiteit af naar de Dominicaanse Republiek.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao