Clubs uit de Serie A1 luisteren naar de plannen voor het nieuwe seizoen.

Honkbal

Italiaanse Serie A1 brokkelt af

Italiaanse Serie A1 brokkelt af

Clubs uit de Serie A1 luisteren naar de plannen voor het nieuwe seizoen.

Clubs uit de Serie A1 luisteren naar de plannen voor het nieuwe seizoen.
Foto: © FIBS/ML-Oldmanagency

Het Italiaanse bondsbureau in Rome is vandaag en morgen gesloten wegens katholieke gedenkdagen. Maar bondsvoorzitter Andrea Marcon zal druk aan het werk zijn om het meubilair te redden van de Italiaanse Serie A1. Hoewel hij sinds zijn verkiezingscampagne heeft gestreefd naar uitbreiding van het aantal clubs van acht naar twaalf in de hoogste competitie, vallen drie clubs nu van dit podium.

Padova en Padule, die het afgelopen seizoen met respectievelijk elf en vijf overwinningen uit 28 wedstrijden op de zesde en zevende plaats eindigden, hebben zich teruggetrokken uit de Serie A1 van het seizoen 2019. Nog dramatischer is dat halve finalist Nuova Citta Nettuno (zestien zeges uit 28) op 17 oktober jongstleden failliet is verklaard, aldus een artikel op de betrouwbare website Baseball.it.

Het gevolg van het faillissement is dat het aantal clubs in de Serie A1 terugloopt van de huidige acht naar zelfs vijf, alvorens degradatie en promotie hun effect krijgen. Op zondag 18 november komen bondsbestuur en clubs bij elkaar in een hotel om daarover te onderhandelen en zo veel mogelijk overeenstemming te bereiken.

Promotie kandidaat

Uit de Serie A1 jaargang 2018 worden alle acht clubs zondag 18 februari verwacht en uit de bredere tweede afdeling (Serie A2) worden alle 24 clubs uitgenodigd, inclusief kampioen Rangers Redipuglia en de andere drie halve finalisten Castenaso, Godo en Redskins Imola. Deze laatste club heeft echter al laten weten, dat men verkiest volgend seizoen in de Serie A2 te blijven. Van de overige drie potentiële promovendi wacht de bond nog op bevestiging van deelname aan de Serie A1.

Gisteren woensdag 31 oktober vergaderden bondsvoorzitter Marcon en honkbalgedelegeerde Fabrizio de Robbio met de clubs uit de huidige Serie A1 en de vier halve finalisten uit de Serie A2, die aangewezen zijn voor promotie naar de Serie A1 van volgend jaar. Persoonlijk aanwezig waren Bologna, Parma, Rimini, San Marino, Padule, Redipuglia, Castenaso en Godo. Verder luisterde en sprak Nuova Citta Nettuno mee per video conference en liet Nettuno City zich vertegenwoordigen door Bologna. In de vergadering meldde Padule zich af voor de Serie A1 en dit deden ook Padova en Imola schriftelijk. Volgens journalist Mino Prati (Baseball.it) behoeft er op A2 kwartfinalisten Senago, Grizzlies Torino en Bollate niet gerekend te worden. Blijft als enige extra promotie kandidaat over Macerata.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal