Roelie Henrique stal in 2018 de meeste honken in de Hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

KNBSB Awards 2018: Meeste Gestolen Honken

KNBSB Awards 2018: Meeste Gestolen Honken

Roelie Henrique stal in 2018 de meeste honken in de Hoofdklasse.

Roelie Henrique stal in 2018 de meeste honken in de Hoofdklasse.

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston van de Postcode Loterij. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen. We openen de serie filmpjes vandaag met de speler die de meeste honken stal in 2018.

In de strijd om de meeste gestolen honken streden vier spelers om de award. De beslissing viel pas op de laatste dag en de uiteindelijke winnaar moest op die dag nog drie honken stelen om de award te winnen. Roelie Henrique stond op 18 stolen bases en had nog drie spelers voor zich in het klassement dat hij dat al eens won in 2016, 2014 en 2013.

Op de laatste speeldag stal hij in Hoofddorp drie honken en ging hij zijn concurrenten voorbij. Daarmee werd hij niet alleen winnaar van de award voor de meeste gestolen honken, maar had hij van de top-4 ook nog eens het hoogste slagingspercentage bij zijn steelpogingen. Met 21 gestolen honken uit 26 pogingen hield hij Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus), Jarreau Martina (De Glaskoning Twins) en Denzel Richardson (DSS) achter zich. Zij eindigden allen op 20 stolen bases en hadden daar alle drie meer pogingen voor nodig dan de tweede honkman van HCAW, die dit seizoen zijn rentree maakte in Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Honkbalweek Haarlem.

Bekijk hieronder hoe verrast de honkbalvlogger was toen hij zijn award in ontvangst mocht nemen:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse