Golden League

KNBSB Awards 2018: Beste Slagvrouw

KNBSB Awards 2018: Beste Slagvrouw

Laura Wissink is de Beste Slagvrouw van de Golden League in 2018
(Foto: Herman Zandhuis)

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston van de Postcode Loterij. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen. We vervolgen de serie filmpjes vandaag met de speelster die werd uitgeroepen tot Beste Slagvrouw van 2018.


In de Golden League waren er dit seizoen veertien slagvrouwen die uitkwamen op een slaggemiddelde van .333 of hoger. Negen van deze speelsters sloegen zelfs boven de .350 en maar liefst vijf speelsters sloegen .400 of hoger. .400 blijft een magische grens in de honkbal en softbalsport en het zal u niet verbazen dat van de vijf speelsters die .400 of hoger sloegen, er drie genomineerd zijn voor de MVP Award: Maxime van Dalen, Wies Ligtvoet en Dinet Oosting. Brenda Beers, die exact .400 sloeg en onderdeel uitmaakt van Team Kingdom of the Netherlands werd niet genomineerd en dat geldt ook voor de winnares van de titel Beste Slagvrouw in de Golden League van 2018.

Met een slaggemiddelde van .431 gaat die award dit jaar naar niemand minder dan Laura Wissink. De Homerun Queen van 2017, pakt ook dit jaar een individuele prijs in het reguliere seizoen, nadat zij in oktober ook al de Egbert van der Sluis Award kreeg voor de Meest Veelbelovende International onder de 23 jaar. Norbert van Oosterhout overviel haar met haar nieuwe trofee in haar woonplaats Deventer:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League