Golden League

KNBSB Awards 2018: Beste Pitcher

KNBSB Awards 2018: Beste Pitcher

Stephanie Trzcinski is uitgeroepen tot Beste Pitcher in de Golden League in 2018
(Foto: Olaf Tompot)

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston van de Postcode Loterij. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen. We vervolgen de serie filmpjes vandaag met de speelster die werd uitgeroepen tot Beste Pitcher van 2018.

De score commissie heeft voor deze award drie speelsters genomineerd: Marjolein Merkx van Roef!, Ginger de Weert van Sparks Haarlem en Stephanie Trzcinski van DSS. In het staatje hierboven kun je zien dat deze drie speelsters de beste werpsters waren op basis van hun ERA. De vijf speelsters in dit rijtje waren de enige speelsters die voldeden aan de eisen om genomineerd te kunnen worden. Er werden dit jaar 44 wedstrijden per team gespeeld in de Golden League en om in aanmerking te komen voor deze award moeten werpsters een minimum aantal innings van 2.1 x het aantal gespeelde wedstrijden gegooid hebben. Voor dit seizoen lag dat minimum dus op 92.4 innings.

De commissie besluit vervolgens op basis van voornamelijk het ERA en het W-L record wie de Beste Werpster wordt. De prijs ging dit jaar daarom naar Stephanie Trzcinski van DSS, die bovendien de Golden League aanvoerde in complete games, shutouts en strikeouts. Trzcinski is inmiddels terug in Australië dus kon Norbert van Oosterhout haar niet verrassen. Gelukkig was daar nog zijn collega uit Adelaide, die de honneurs kon waarnemen:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League