Dwayne Kemp haalt uit voor de beslissende klap van de wedstrijd.

HB Hoofdklasse

KNBSB Awards 2018: MVP

KNBSB Awards 2018: MVP

De KNBSB Awards worden in 2018 niet uitgereikt op een Gala. Het bondsbureau heeft besloten om dit jaar de award winnaars op een andere manier in het zonnetje te zetten. Wij hebben de winnaars dit jaar thuis verrast met presentator Norbert van Oosterhout in de rol van Gaston van de Postcode Loterij. Dat leverde hele mooie verraste gezichten op bij de spelers en speelsters die in de prijzen vielen. We vervolgen de serie filmpjes vandaag met de speler die werd uitgeroepen tot de Most Valuable Player van de Hoofdklasse in 2018.

Vier spelers werden door de Score Commissie genomineerd voor de MVP Award in de Hoofdklasse: Shurman Marlin van De Glaskoning Twins, Kenny Berkenbosch van L&D Amsterdam, Roelie Henrique van HCAW en Dwayne Kemp van Curaçao Neptunus. Dit zijn de criteria zoals door de commissie vastgesteld:

Om gekozen te worden tot MEEST WAARDEVOLLE SPELER zal eerst van elk team dat de play-offs gehaald heeft één speler ‘genomineerd’ worden die in aanmerking komt voor de prijs. Vervolgens worden de seizoenresultaten van deze spelers met elkaar vergeleken (rangschikking in de verschillende aanvallende en defensieve categorieën). Tevens worden de statistieken vergeleken met de teamresultaten en de belangrijkheid van de desbetreffende speler voor de eigen ploeg (o.a. eindrangschikking ploeg).”

Van de genomineerden steekt er een speler duidelijk bovenuit. Dwayne Kemp werd al beste slagman vanwege zijn slaggemiddelde van .407 en hij voerde ook de Hoofdklasse aan in slugging percentage, hits en RBIs. Hij werd daarom uitgeroepen tot Most Valuable Player en dat betekent dat Norbert van Oosterhout voor de tweede keer aan kon bellen bij de Rotterdammer:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse