Voor de tweede keer sinds 2016 is Quick Amersfoort uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Softbal

Quick Amersfoort opnieuw beste sportploeg

Quick Amersfoort opnieuw beste sportploeg

International Emeron Lourens toont de prijs aan het publiek in theater Flint.

International Emeron Lourens toont de prijs aan het publiek in theater Flint.
Foto: © Sportgala Amersfoort

De softballers van Quick Amersfoort hebben een nieuwe prijs aan hun palmares kunnen toevoegen. De landskampioen en winnaar van de ESF-Cup is vanavond in Theater Flint in Amersfoort uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in de gemeente Amersfoort. Het is na 2016 de tweede keer dat de club deze onderscheiding heeft gewonnen.

Tijdens de negende editie van het Sportgala van Amersfoort, waarvan de organisatie in handen is van de gemeente Amersfoort, de Amersfoortse Sport Federatie en SRO (Sport, recreatie en onderwijsvoorzieningen), was de heren softbalselectie van Quick Amersfoort genomineerd samen met het JO19-1 voetbalteam van ASC Nieuwland en de B-junioren van atletiekvereniging Altis.

Voor de tweede keer sinds 2016 is Quick Amersfoort uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Voor de tweede keer sinds 2016 is Quick Amersfoort uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar.

Na het tellen van de publieksstemming en na de jurybeoordeling werden de softballers ten koste van de jeugdige voetbal- en atletiektalenten uitgeroepen tot winnaar van de titel Sportploeg van het Jaar. Vanavond mochten zij onder toeziend oog van NOS Sportjournaal-presentator Jeroen Stomphorst het podium van Theater Flint in Amersfoort beklimmen.

Ontzettend trots

“Wij zijn één familie”, sprak speler/coach Anthony Hosé tijdens de prijsuitreiking met de woorden van zijn ploeggenoot Emeron Lourens. “En dat heeft ons zover gebracht dat we weer een fantastische prestatie hebben behaald. Dezelfde als twee jaar geleden. En daar zijn we ontzettend trots op.”

Quick Amersfoort veroverde in september van dit jaar voor de tweede maal in de clubhistorie de ESF Cup. In het Tsjechische Praag won de Amersfoortse softbalploeg tijdens de Men’s European Super Cup zes van zijn negen wedstrijden, waaronder de laatste vier op rij. In de finale werd Hoboken Pioniers met 6-3 verslagen. Eerder won Quick Amersfoort deze Europese clubtitel ook al in 2016. Een maand later werd in oktober bovendien de landstitel geprolongeerd. In de finale werd Nieuwegein Diamonds in een best-of-three verslagen. Vanavond volgde met de titel Sportploeg van het Jaar de derde prijs in drie maanden tijd voor Quick Amersfoort.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal