Softbal

Ferenc Jongejan nieuwe pitching coach Koninkrijksteam

Ferenc Jongejan nieuwe pitching coach Koninkrijksteam

Ferenc Jongejan is de nieuwe pitching coach van Team Kingdom of the Netherlands.
(Foto: Fred Versluis)

De KNBSB heeft Ferenc Jongejan aangesteld als pitching coach van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal. De oud-profhonkballer en oud-coach van onder meer Terrasvogels begint per 1 januari 2019 officieel in zijn nieuwe functie. Jongejan volgt bij Oranje de Australische Karen Marr op, die eerder dit jaar in overleg met de KNBSB afscheid nam van het team.


Na gesprekken met binnen- en buitenlandse opties, heeft de KNBSB Jongejan aangesteld voor een cruciale rol binnen het Koninkrijksteam. Zijn expertise op het gebied van motorisch leren en zijn ervaring op coach gebied maakte Jongejan de juiste kandidaat.

Technisch Directeur Tjerk Smeets is blij met de aanstelling van de nieuwe pitching coach: “Ferenc past heel goed in het profiel dat wij zochten. Een ervaren coach met een grote drive om elke dag beter te worden. Zijn kennis van de manier van opleiden binnen ons programma zorgt ervoor dat het gehele team op weg naar Tokyo 2020 de beste begeleiding krijgt.”

Jongejan haalde als profwerper het Triple-A niveau bij de Chicago Cubs (één niveau onder de Major League) en hij kwam op twee Olympische Spelen (2000 Sydney & 2004 Athene) uit voor Oranje. Na zijn actieve carrière heeft hij zich toegelegd op coaching. In de afgelopen jaren heeft Jongejan verschillende teams onder zich gehad binnen zowel honkbal als softbal.

Nu start zijn missie om ook als coach de Spelen te halen. Jongejan: “Ik kijk er erg naar uit om een bijdrage te leveren in de individuele ontwikkeling van alle pitchers, en om samen met de hele staf Team Kingdom of the Netherlands de aansluiting te laten vinden met de wereldtop, met als eerste doel de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020.”

Team Kingdom of The Netherlands speelt aankomende zomer eerst het Europees Kampioenschap in Tsjechië en zal zich vervolgens via het Europees/Afrikaans Olympisch Kwalificatie Toernooi moeten plaatsen voor de Spelen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal