Dè Flanegin wordt in 2019 voor het eerst actief in de hoofdklasse voor een andere club dan Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Flanegin nieuwe hoofdcoach van HCAW

Flanegin nieuwe hoofdcoach van HCAW

Dè Flanegin wordt in 2019 voor het eerst actief in de hoofdklasse voor een andere club dan Hoofddorp Pioniers.

Dè Flanegin wordt in 2019 voor het eerst actief in de hoofdklasse voor een andere club dan Hoofddorp Pioniers.
Foto: © Rob Jelsma

Dè Flanegin keert als hoofdcoach terug in de hoofdklasse. De 46-jarige Arubaan gaat aan de slag bij HCAW. De Bussumse club heeft de aanstelling van Flanegin vandaag bekendgemaakt. Hij wordt bij HCAW de opvolger van Roeland Henrique Sr.

Dè Flanegin maakte in 2016 als hoofdcoach zijn debuut in de hoofdklasse voor het Hoofddorpse Pioniers, nadat hij in de seizoenen 2008 en 2010 als speler ook al als assistent-coach voor deze club fungeerde. Als hoofdcoach leidde Flanegin Pioniers zowel in 2016 (27 wedstrijden gewonnen en 15 verloren) als 2017 (20-14) naar de Play-Offs. Na afloop van het seizoen 2017 legde Flanegin zijn taken neer.

In dienst van HCAW keert Flanegin nu als hoofdcoach terug op het hoogste niveau. Bij de Bussumse club volgt hij Roeland Henrique Sr. op, die HCAW de afgelopen twee jaar weer terug de top 3 in heeft geleid. Met Henrique aan het roer werden de beste seizoensprestaties sinds 2005 behaald. De Bussumse honkballers wonnen dit jaar 21 van hun 42 wedstrijden, het hoogste aantal overwinningen voor HCAW in dertien jaar tijd. Met de nieuwe hoofcoach Flanegin hoopt HCAW ook in 2019 een plaats bij de beste vier teams te bemachtigen. Daarvoor krijgt Flanegin ondersteuning van assistent-coach Rudy Dirksen, die ook de afgelopen twee seizoenen deel uitmaakte van de technische staf van HCAW.

Landstitel

Flanegin heeft de beschikking over de nodige ervarig in de hoofdklasse. Tussen 1993 en 2014 speelde hij voor Hoofddorp Pioniers 21 seizoenen op het hoogste niveau, waarin hij uitkwam in 750 officiële competitiewedstrijden. Geen enkele andere speler in de hoofdklasse speelde meer wedstrijden voor één club op het hoogste niveau. Met de Hoofddorpse club won hij in 1997 de landstitel. Door zijn overeenkomst met HCAW gaat Flanegin in 2019 voor het eerst in de hoofdklasse aan de slag voor een andere club dan Hoofddorp Pioniers.

Bij HCAW krijgt Flanegin het aankomende seizoen de beschikking over voormalig profhonkballers Rodney Daal en Oliver van der Wijst Severino, die overkomen van respectievelijk L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers. Ook Jiorgeny Casimiri en Ruendrick Piternella (Curaçao Neptunus) maakten de overstap naar de Bussumse club. Andere nieuwkomers zijn Norbert Jongerius en Bob van der Meer. Zij moeten het vertrek opvangen van onder meer de talentvolle pitcher Sem Robberse en de ervaren honkballers Vince Rooi, Roelie Henrique en Kevin Weijgertse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse