Honkbal

Wladimir Balentien speelt ook in 2019 voor de Swallows

Wladimir Balentien speelt ook in 2019 voor de Swallows

Wladimir Balentien is een ware superster in Tokyo en blijft de Swallows in 2019 trouw.
(Foto: Japan Times)

Ook in 2019 zal Wladimir ‘Coco’ Balentien uitkomen voor de Tokyo Yakult Swallows. Dat maakte de Curaçaose slugger vanochtend zelf bekend via zijn Twitter account. De 34-jarige Balentien speelde de laatste acht seizoenen al voor de Swallows en verbrak in 2013 nog het All-Time Single Season Record voor meeste homeruns in de Nippon Professional Baseball League.

In 2018 kende Balentien opnieuw een ijzersterk seizoen. Hij kwam niet aan het extreme aantal van 60 homeruns, maar evenaarde wel het aantal binnengeslagen punten uit zijn recordseizoen. Hij speelde in 142 van de 144 wedstrijden in het reguliere seizoen, meer dan hij ooit eerder speelde, en hoewel hij zijn aantal strikeouts iets toe zag nemen, nam het aantal vrije lopen sneller toe.

De Tokyo Yakult Swallows, het team van de Curaçaoënaar, bereikte de play-offs in 2018, maar werd daarin in de eerste ronde uitgeschakeld door de stadsgenoot: Yomiuri Giants. Omdat hij na vorig seizoen een eenjarig contract tekende, was hij na het seizoen wederom free agent.

Elk jaar is er wel weer even sprake van dat hij zijn loopbaan zal vervolgen in de MLB, maar vandaag maakte hij op Twitter bekend in 2019 voor zijn negende seizoen terug te keren bij de Swallows:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal