Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.

Honkbal

Jonathan Schoop tekent eenjarig contract bij Minnesota

Jonathan Schoop tekent eenjarig contract bij Minnesota

Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.

Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.
Foto: © 2017 World Baseball Classic, Inc.


Tweede honkman Jonathan Schoop, die vorige week te horen kreeg dat hij geen nieuw contract kreeg bij de Milwaukee Brewers, heeft een eenjarig contract getekend bij de Minnesota Twins. Schoop kan in 2019 7,5 miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

Na een zeer sterk 2017, waarin Schoop .293 sloeg met 32 homeruns, was 2018 een tegenvallend seizoen voor Jonathan Schoop. De 26-jarige Curaçaoënaar opende het seizoen bij de Baltimore Orioles, die een zeer slecht seizoen speelden als geheel en rond de trade deadline afscheid namen van hun sterspelers als Manny Machado, Zach Britton en uiteindelijk ook Jonathan Schoop. Via trades kwamen zij respectievelijk bij de Dodgers, Yankees en Brewers terecht.

De Milwaukee Brewers waren nog volop in de race voor de play-offs en zagen in Schoop, die het seizoen wat stroef begonnen was, maar inmiddels zijn oude vorm weer teruggevonden leek te hebben, een versterking voor het al zo volle infield. Met Mike Moustakas, Orlando Arcia, Travis Shaw en Jonathan Schoop beschikte manager Craig Counsell over vier spelers voor drie posities. Omdat Schoop in deze nieuwe omgeving niet direct in topvorm was, wist hij nooit echt een basisplaats te veroveren. Bij de Brewers kwam niet verder dan 46 wedstrijden waarin hij slechts .202 sloeg.

Na dit seizoen zou zijn salaris fors omhoog gaan en dat vonden de Brewers te veel geld, waarop zij hem als free agent lieten gaan. Bijna exact een week later heeft Schoop nu dus een nieuw contract getekend bij de Minnesota Twins. Daar zal hij op het tweede honk de naar Los Angeles vertrokken Brian Dozier opvolgen. De Twins hebben in Rocco Baldelli onlangs een nieuwe manager aangenomen en hebben het team, dat vorig seizoen teleurstellend meer wedstrijden verloor dan het won, deze winter al versterkt met free agents Ronald Torreyes en C.J. Cron.

Schoop is, na Bert Blyleven (nog altijd televisiecommentator bij de Twins), Sidney Ponson en Shairon Martis, de vierde speler uit het Koninkrijk der Nederlanden die voor de Minnesota Twins uit komt.

https://www.instagram.com/p/BrFaWvXlGP4/?utm_source=ig_web_copy_link

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal