Honkbal

Eenhoorn en van Groningen Schinkel opgenomen in Eregalerij

Eenhoorn en van Groningen Schinkel opgenomen in Eregalerij

Eenhoorn en van Groningen Schinkel poseren naast de de afbeeldingen die in het Honkbal en Softbal Museum in het Pim Mulierstadion in Haarlem komen te hangen

Robert Eenhoorn en Fred van Groningen Schinkel zijn opgenomen in de Eregalerij van het Honkbal en Softbal Museum. De bij de Hall of Fame behorende Award is op zaterdag 8 december aan beiden tijdens het KNBSB Congres in Nieuwegein uitgereikt.


Fred van Groningen Schinkel drukte ruim vijftig jaar zijn stempel op het in goede banen leiden van honkbalwedstrijden. In die periode behoorde hij niet alleen tot de toonaangevende arbiters in Nederland, maar deed hij zich ook internationaal gelden.
In de vaderlandse honkbalcompetitie, de Honkbal Week Haarlem en het World Port Tournament leidde hij het respectabele aantal van 2673 wedstrijden. Naast zijn deelname aan de Olympische Spelen in Atlanta 1996 en Athene 2004, was hij een vertrouwd gezicht op de Europese Kampioenschappen (12 keer), Wereldkampioenschappen (4 keer) en de World Baseball Classic 2006.

Robert Eenhoorn , één van Nederlands beste honkballers, debuteerde in 1984 bij het Rotterdamse Neptunus. Via Haarlem Nicols maakte hij in 1990 de overstap naar het Amerikaanse honkbal-walhalla, waar hij uitkwam voor de New York Yankees, de Anaheim Angels en de New York Mets.Na het afsluiten van zijn imposante spelersloopbaan tijdens de Olympische Spelen van Sydney 2000, maakte hij furore als coach van Neptunus, met drie landstitels op rij.

Daarna werd hij coach en vervolgens technisch directeur van de KNBSB.De kroon op zijn werk was het in 2011 door de nationale ploeg in de wacht slepen van de wereldtitel honkbal door aartsrivaal Cuba In de finale te verslaan.

Voor hun grote verdiensten ten behoeve van het vaderlandse honkbal werden beiden door de bond reeds onderscheiden met het erelidmaatschap van de KNBSB.Daarnaast kreeg Fred van Groningen Schinkel in 2007 de onderscheiding “Europees Scheidsrechter van het Jaar” en deelden in dat zelfde jaar bij de nationale sportverkiezing van NOC*NSF Robert Eenhoorn en Foppe de Haan de titel ”Sportcoach van het Jaar”.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal