Softbal

Het softbalseizoen start traditiegetrouw met ‘The Cup’

Het softbalseizoen start traditiegetrouw met ‘The Cup’

Van 18 tot en met 20 januari vindt in Schiedam de 19e editie van The Cup plaats

Op vrijdag 18 januari start de 19e editie van “The Cup”. In dat weekend is de Margriet- en Groenoordhal het toneel voor een internationaal indoor softbaltoernooi. Hieraan nemen zestien teams uit de USA, Tsjechië, Groot-Brittannië en Nederland deel.

Nederland wordt vertegenwoordigd door vier teams uit de Golden League en 4 teams uit de Silver League.

De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door een drietal verenigingen:  BA Euro Stars uit Capelle a/d IJssel, Red Lions uit Rijswijk en Neptunus uit Rotterdam.

Joudrs Praha uit Tsjechië is een oude bekende, dit team doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Voor het tweede opvolgende jaar is er een team uit Groot Brittannië. Dit team is een mix van speelsters uit het nationale team en een aantal gastspeelsters. 

En zoals ieder jaar zijn er zes teams uit Amerika aanwezig. Met indrukwekkende namen als: Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United zullen de teams met speelsters van voornamelijk high schools zich van hun beste kant laten zien.

Chief umpires Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische, Britse en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.

Het belooft wederom een afwisselend en spannend toernooi te worden waarvoor de toegang, zoals altijd, gratis is.

Tijden:
Vrijdag 19.00 uur – 22.30 uur
Zaterdag  9.00 uur – 18.00 uur
Zondag  9.00 uur – 16.00 uur.

De officiële opening is vrijdagavond om 20.00 uur.

Het toernooi kan door kijkers op de drie lives treams via het internet gevolgd worden.

Een andere succesvolle activiteit die jaarlijks rondom The Cup wordt georganiseerd is de clinic voor de jeugd die plaats vindt in de Margriethal onder begeleiding van speelsters van het Team Kingdom of the Netherlands. Zij worden bijgestaan door speelsters en coaches van Amerikaanse Cup Teams.

Tijdens deze leerzame clinic krijgen jonge softbalsters tips en tricks in circuitvorm, bijvoorbeeld: slaan, stoten, backhand en forehand fielding, honklopen en sliden, duiken en hoge ballen.

Ga voor meer informatie over The Cup naar de officiële website van het evenement.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal