Het hoofdkantoor van het CONI in Rome.

Honkbal

WBSC vergadert volgende week in Rome

WBSC vergadert volgende week in Rome

Het hoofdkantoor van het CONI in Rome.
Het hoofdkantoor van het CONI in Rome.
Foto: © CONI

Hoewel de World Baseball Softball Confederation een eigen hoofdkantoor heeft in het Zwitserse Lausanne, kiest men voor de Italiaanse hoofdstad Rome als onderlinge vergaderplaats van volgende week.

Voorzitter Riccardo Fraccari van de WBSC heeft dankzij die wereldfunctie een van de zes plaatsen in het bestuur van het Italiaans Olympisch Comité CONI onder leiding van voorzitter Malago en twee vice-voorzitters. Zo kon Fraccari een zaal in het hoofdkantoor van het CONI regelen voor zijn WBSC-vergadering van vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari.

Op vrijdag vergadert Fraccari met zijn continentale vice-voorzitters en op zaterdag met de commissies Toernooien, Baseball5 en Spelers. Moment supreme is zondag, wanneer het bestuur spreekt over de wegen naar de Olympische Spelen van Tokyo 2020, Parijs 2024 en Los Angeles 2028.

Beleid

Daarnaast bespreekt Fraccari op zondag de ontvangen rapporten van de commissies Coaches en Scheidsrechters, het beleid ten aanzien van spelerstransfers, de Premier12 van komend najaar en de World Cups van de komende drie jaar.

Tussendoor wordt ook de toewijzing van het Olympisch kwalificatietoernooi voor Europa en Afrika geregeld, waarbij de Italiaanse steden Bologna en Parma onder het vergrootglas van de WBSC-inspecteurs liggen. Zo liggen de verhoudingen op dat hoge niveau, fraai geschetst door de Italiaanse journalist Mino Prati van website Baseball.it. Toen Fraccari nog tevens bondsvoorzitter in Italië was, publiceerde de Italiaanse bond enthousiast ook over de WBSC werkzaamheden. Maar daarvan is nu geen sprake meer onder het bondsvoorzitterschap van Andrea Marcon. Op diens bondsbureau werkt men dezer dagen vooral aan de coach convention een week later in Riccione.

Toelage

Wel heeft Marcon met zijn bestuur en bondscoach de spelers aan het CONI voorgedragen, die voor hun Olympische inspanningen een toelage van € 16.000 per jaar gaan ontvangen. Het betreft Mattia Reginato, Nicola Garbella, Robel Garica, Simone Valerio, Alessandro Maestri, Alessandro Vaglio, Filippo Crepaldi, Aldo Koutsoyanopulos, Christopher Colabello, Leonardo Zileri, Alex Liddi, Angelo Palumbo, Alberto Mineo, Andrew Maggi, Beau Maggi, Diego Fabiani, Alex Bassani, Andrea Pizziconi, Claudio Scotti, Matteo Bocchi, Luis Lugo en Giuseppe Mazzanti.

Verder kunnen de volgende spelers als reserves een toelage van € 6.000 tegemoet zien: Federico Celli, Mattia Mercuri, Alex Sambucci, Erik Epifano, Stefano Desimoni, Sebastiano Poma, Yomel Rivera, Mario Trinci, Alessandro Deotto, Mattia Aldegheri, Samuel Aldegheri, Michele Pomponi en Ludovico Coveri.

Remmerswaal

Op 15 december jongstleden vloog de Italiaanse dr Alessia Remmerswaal van Milaan naar Schiphol omdat ze vernomen had, dat haar grootvader Jaap Remmerswaal (94) in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag een dag eerder alsnog onverwacht was overleden aan de gevolgen van een gebroken heup. Alessia komt al sinds vele jaren haar vader Win en grootvader Jaap bezoeken met de kerstdagen en in de zomer. Nu moest ze in het ouderlijk huis van haar vader samen met haar tante Anja Remmerswaal aan de slag om de uitvaart te organiseren. Opa Jaap ligt nu begraven bij zijn eigen kerk in Wassenaar, liet zij Honkbalsite weten.

Voorzitter Jon Bakker van Wassenaar woonde het afscheid van het 75 jaar trouwe clublid bij en ontmoette daar ook Win Remmerswaal, voormalig pitcher van Wassenaar club, van Storks, van Oranje, van Boston Red Sox en in Italie van Parma, Nettuno en San Marino. Tijdens zijn 3 jaar in Parma werd zijn dochter Alessia geboren. Zij groeide in Italie op en studeerde in Milaan de wetenschappen criminaliteit en veiligheidstechnologie. Jon Bakker was na haar laatste bezoek aan opa Jaap behulpzaam bij een mooi artikel over de band tussen Jaap en Alessia Remmerswaal, dat op 7 januari in het Algemeen Dagblad verscheen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal