Taiwan werd in 2017 voor de tweede keer in de historie winnaar van het World Port Tournament.

Honkbal

Taiwan verdedigt titel tijdens WPT

Taiwan verdedigt titel tijdens WPT

Taiwan werd in 2017 voor de tweede keer in de historie winnaar van het World Port Tournament.
Taiwan werd in 2017 voor de tweede keer in de historie winnaar van het World Port Tournament.
Foto: © Robert Bos

De honkballers van Taiwan keren deze zomer terug naar Rotterdam om hun titel te verdedigen tijdens de zeventiende editie van het World Port Tournament. De nationale ploeg van Taiwan wordt in Rotterdam één van de vijf deelnemers. Het tweejaarlijkse evenement in het Neptunus Familiestadion wordt gehouden van vrijdag 12 tot en met zondag 21 juli.

Twee jaar geleden veroverde Taiwan de titel na een zinderende finale waarin Japan na bijna vier uur spelen in tien innings met 3-2 werd verslagen. Voor Taiwan was het na de toernooizege in 2011 de tweede titel in Rotterdam.

Zevenvoudig winnaar Cuba ontbreekt voor het eerst sinds 1993 deze zomer tijdens het World Port Tournament. De Cubaanse honkbalbond kon geen sterke selectie beschikbaar stellen en is om die reden door de organisatie niet uitgenodigd. Twee jaar geleden stelden de Cubanen al teleur met een vijfde en laatste plaats in het klassement.

Smaakmaker

Naast Taiwan en gastheer Nederland doen verder opnieuw teams mee uit Japan en Curaçao. Met een team uit de Verenigde Staten is een extra smaakmaker aan het deelnemersveld toegevoegd. De Amerikaanse teams wisten al tweemaal het toernooi te winnen, maar wachten nog op de eerste Rotterdamse titel sinds 1993. De laatste keer dat een Amerikaans team aanwezig was tijdens het World Port Tournament, was in 2007. Toen eindigde Team USA op een derde plaats.

Voor het Nederlands Koninkrijksteam wordt het World Port Tournament een belangrijke test op weg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020. Na de voorbereiding tijdens het Rotterdamse toernooi vertrekt Oranje in september richting Duitsland om zich tijdens het Europees kampioenschap te plaatsen voor het Olympisch kwalificatietoernooi, dat in september in Italië wordt gehouden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal