Curaçao Neptunus was vorig jaar in de finale met 5-0 te sterk voor Rimini.

ECC 2019

Poule-indeling bekend voor European Champions Cup

Poule-indeling bekend voor European Champions Cup

Curaçao Neptunus was vorig jaar in de finale met 5-0 te sterk voor Rimini.
Curaçao Neptunus was vorig jaar in de finale met 5-0 te sterk voor Rimini.
Foto: © Rob Jelsma

De Europese honkbalbond CEB heeft vandaag de poule-indelingen bekendgemaakt voor de European Champions Cup. Titelverdediger Curaçao Neptunus is voor de eerste ronde ingedeeld in een poule met ASD Rimini. Beide teams stonden vorig jaar in Rotterdam nog in de finale van het Europese clubtoernooi. De honkballers van Neptunus wonnen dat duel met 5-0.

Het Europese clubtoernooi wordt dit jaar gehouden van dinsdag 4 tot en zaterdag 8 juni. Eerder werd de Italiaanse stad Bologna al aangewezen als gastheer voor de European Champions Cup. In totaal acht teams nemen deel aan het evenement.

Titelverdediger Curaçao Neptunus start de eerste ronde in poule A op dinsdag 4 juni al direct met een wedstrijd tegen het sterke ASD Rimini. Hierna volgen nog wedstrijden tegen het Duitse Bonn Capitals (woensdag 5 juni) en het Franse Rouen Huskies (donderdag 6 juni). Bonn Capitals zette vorig jaar in de Duitse Bundesliga een uitermate bijzondere prestatie neer. De honkballers uit Bonn bleven in de reguliere competitie ongeslagen en werden de eerste club uit de Duitse honkbalgeschiedenis die in de reguliere competitie veertig wedstrijden op rij wisten te winnen.

L&D Amsterdam

In poule B treft L&D Amsterdam, de andere Nederlandse kandidaat, achtereenvolgens gastheer Unipolsai Fortitudo Bologna (dinsdag 4 juni), Deurne Spartans (woensdag 5 juni) en de Tsjechische kamppioen Ostrava Arrows (donderdag 6 juni). De Belgische kampioen Deurne Spartans verdiende een plek in de A-poule nadat Borgerhout Squirrels vorig jaar winnaar werd van de CEB Cup.

De afgelopen twee edities van de European Champions Cup werden gewonnen door Curaçao Neptunus. De Italiaanse kampioen Bologna won de laatste titel in 2013. Het was in 2013 ook de laatste keer dat een Italiaanse club de Europese clubtitel wist te veroveren. Hierna gingen de prijzen naar San Marino (2014), Curaçao Neptunus (2015, 2017 en 2018) en L&D Amsterdam (2016).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2019