Simone Pillisio heeft een schorsing gekregen van 120 dagen.

Honkbal

Voorzitter Pillisio geschorst voor 120 dagen

Voorzitter Pillisio geschorst voor 120 dagen

Simone Pillisio heeft een schorsing gekregen van 120 dagen.
Simone Pillisio heeft een schorsing gekregen van 120 dagen.

Het tribunaal van de Italiaanse honkbalbond FIBS heeft gisteren Simone Pillisio geschorst voor de duur van 120 dagen. De gedaagde was bij de behandeling van de zaak persoonlijk aanwezig op het bondsbureau in Rome.

Pillisio werd bij de behandeling van de zaak vergezeld door zijn advocaat Michele Malnati, terwijl de club Novara in de persoon van voorzitter Giorgio Quaglia verstek moest laten gaan. De club krijgt een boete van € 1.000 opgelegd, omdat een schuld van € 12.440 aan de bond daterend van december 2017 toen en nu nog niet is afgewikkeld.

Pillisio heeft als bestuurslid namens Novara Baseball destijds bankpapieren aan het bondsbestuur verstrekt, die achteraf ongedekt bleken te zijn. Novara trok zich voor 2018 terug uit de Serie A1 en Pillisio werd voorzitter van Rimini, waar hij naar eigen zeggen in het afgelopen jaar voor meer dan € 400.000 voor de club uitgaf. Inmiddels heeft hij ook deze club verlaten en legt hij het aan met Nettuno City.

Justitieel onderzoek

Reeds een week geleden al duidelijk dat bondsvoorzitter Andrea Marcon zinspeelde op justitieel onderzoek tegen Pillisio, waarbij werd verondersteld dat dit onderzoek gericht was op zijn conflict met en afscheid van Rimini. Nu blijkt, dat het tribunaal zich bezig hield met de afwikkeling van zaken bij Novara een jaar geleden. Toen nam Pillisio de buitenlandse spelers en de Italiaanse pitcher Bassani mee naar Rimini.

Petra Arends achter de microfoon met rechts FIBS-voorzitter Marcon en de Fransman Didier Seminet, opvolger van Jan Esselman als voorzitter van de CEB.
Petra Arends achter de microfoon met rechts FIBS-voorzitter Marcon en de Fransman Didier Seminet, opvolger van Jan Esselman als voorzitter van de CEB.

Nadat Pillisio begin januari 2019 zijn manager Ceccaroli had ontslagen wegens cruciale nederlagen in Europa en in de Serie A1, stak een plaatselijke storm van protesten op en vluchtte Pillisio stadion en stad uit. Hij trok vijf buitenlandse spelers achter zich aan naar Nettuno en deed twee pitchers met Franse paspoorten over aan Parma Clima (Marc Habeck en Owen Ozanich) en een pitcher met Duits paspoort aan Heidenheim (Enorbel Marquez). De Ital-Amerikaanse broers Nicola en Giovanni Garbella gaan ook weg bij Rimini.

Drievoudige conventie

Dichtbij het epicentrum van de Italiaanse aardbeving in Rimini organiseerde de bond een drievoudige conventie voor coaches, scheidsrechters en official scorers. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari werden 1.065 gasten ontvangen in het Palazzo dei Congressi van Riccione, een badplaats op vijf kilometer ten zuiden van het geplaagde Rimini. “Dat is een nieuw record voor ons. En volgend jaar gaan we ook spelers en bestuurders erbij betrekken!”, antwoordde woordvoerder Marco Landi van de FIBS op gestelde vragen van Honkbalsite.com.

Het bestuurslid Petra Arends van de KNBSB was drie dagen lang eregast van de Italiaanse bond. Op verzoek van voorzitter Marcon woonde zij als vice-voorzitter van de ESF op zondag de officiële vergadering van het Italiaanse bondsbestuur bij. Zij mocht met een eigen toespraak tot de plenaire zitting de vergadering open.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal