Ruar Verkerk in actie tijdens het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger in 2017.

EK U12 2019

CEB maakt poule-indelingen bekend

CEB maakt poule-indelingen bekend

Ruar Verkerk in actie tijdens het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger in 2017.
Ruar Verkerk in actie tijdens het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger in 2017.

De Europese honkbalbond CEB heeft de indelingen bekendgemaakt voor de internationale toernooien die dit seizoen worden gehouden. Naast het EK voor A-landen worden ook de Europese kampioenschappen gehouden voor U23, U15 en U12. Op twee van die toernooien verdedigt Nederland zijn titel.

Eerder werd al duidelijk dat het Nederlands Koninkrijksteam voor het Europees kampioenschap in Solingen en Bonn is ingedeeld in een poule met de nationale teams uit Groot-Brittannië, Tsjechië, Zweden en Duitsland. Oranje opent het EK zaterdag 7 september 2019 met een wedstrijd tegen de Britten.

In het Franse Rouen wordt deze zomer de allereerste editie van het Europees kampioenschap dames honkbal gehouden. Nederland is op dat EK één van de drie deelnemende landen.

U23 Europees kampioenschap

Het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger wordt gehouden van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus. Het Nederlands Koninkrijksteam verdedigt tijdens dit toernooi zijn titel, die het twee jaar geleden in Tsjechië won na een 10-9 overwinning in tien innings tegen gastheer Tsjechië. Evenals twee jaar geleden ontbreekt ook deze editie Italië.

In de eerste ronde van het EK treft Oranje in augustus achtereenvolgens Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Poule B bestaat uit de nationale teams van Tsjechië, België, Oekraïne en Kroatië.

U15 Europees kampioenschap

Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 20 juli gaat het Nederlandse U15-team op jacht naar revanche voor de misgelopen Europese titel uit 2017. Toen verloor Oranje de finale van het Europees kampioenschap voor spelers van 15 jaar en jonger aan Duitsland, dat in de finale met 2-4 te sterk was.

Titelverdediger Duitsland is voor het U15 Europees kampioenschap, dat deze zomer wordt gehouden in het Italiaanse Nettuno, ingedeeld in de zware poule A met Frankrijk, Italië en Rusland. Nederland treft in poule B achtereenvolgens de nationale teams uit Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië.

U12 Europees kampioenschap

Voor het Europees kampioenschap voor spelers van 12 jaar en jonger is met het Tsjechische Trebic alsnog een gastheer gevonden. Nederland neemt voor het derde jaar op rij deel aan het EK U12. Dat leverde een vijfde plaats op in 2017 en een vierde plaats in 2018.

Al in de eerste ronde van het EK treft Nederland de regerend Europees kampioen Italië. Voordat de Nederlandse pupillen aan de wedstrijd tegen Italië beginnen, spelen ze eerst nog de poulewedstrijden tegen Frankrijk en België. Aan het EK nemen in totaal zestien teams deel, die zijn verdeeld over vier poules. Andere nationale teams op dit EK zijn onder meer Tsjechië, Rusland, Duitsland en Hongarije.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2019