Nederland maakt deze zomer haar debuut op het EK.

EK dames 2019

Drie deelnemers aan EK dames honkbal

Drie deelnemers aan EK dames honkbal

Nederland maakt deze zomer haar debuut op het EK.
Nederland maakt deze zomer haar debuut op het EK.

Aan de allereerste editie van het Europees kampioenschap dames honkbal nemen deze zomer drie landen deel. Behalve Nederland nemen aan het EK in het Franse Rouen ook de nationale teams van Frankrijk en Tsjechië deel.

Het Europees kampioenschap honkbal voor dames wordt van woensdag 31 juli tot en met zondag 4 augustus gehouden. Met het toernooi wil de Europese honkbalbond CEB het dames honkbal in Europa promoten en de sport onder de aandacht brengen bij het organisatiecomité voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Aanvankelijk was het de intentie van de CEB om het EK met in ieder geval vier landen te starten. Maar behalve de interesse van gastvrouw Frankrijk en Nederland heeft alleen Tsjechië de mogelijkheid om deze zomer ook een nationaal team af te vaardigen naar Rouen.

Wereldranglijst

Van de drie deelnemers heeft alleen Nederland de beschikking over internationale ervaring. De Nederlandse speelsters namen inmiddels deel aan vijf wereldkampioenschappen en staan op een elfde plaats op de wereldranglijst. Daarmee is Nederland tot nog toe het enige Europese land op de ranglijst, die nu uit veertien landen bestaat.

Voor Nederland biedt het EK een enorme kans om weer te klimmen op de ranglijst. Door een teleurstellend verlopen wereldkampioenschap zakte Oranje dit jaar drie plaatsen in het klassement.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2019