Honkbal

Ademar Rifaela wint Guus van der Heijden Award

Ademar Rifaela wint Guus van der Heijden Award

Rifaela nam de trofee in het Tio Daou stadion op Curaçao in ontvangst.

Ademar Rifaela, die in september 2018 tijdens de Super 6 in Hoofddorp debuteerde voor Team Kingdom of the Netherlands, heeft op Curaçao afgelopen weekend de Guus van der Heijden Award in ontvangst genomen.

De Guus van der Heijden Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle international van onder de 23 jaar. Rifaela bleek een van de revelaties in het team van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen. De inmiddels 24-jarige Curaçaoënaar kreeg drie basisplaatsen en voerde zijn team tijdens het toernooi aan in slaggemiddelde met .556.

In negen slagbeurten sloeg hij vijf honkslagen, waaronder één tweehonkslag. Dankzij vier vrije lopen lag zijn on-base percentage bijna op .700(!). In de VS komt de profspeler uit voor de Bowie Baysox, het Double-A team van de Baltimore Orioles.

Voor dat team sloeg de outfielder in zijn eerste seizoen op dit niveau .265 met 2 homeruns. Rifaela volgt Tom de Blok op als winnaar van de Guus van der Heijden Award. De Blok won de prijs twee seizoenen op rij.

Guus van der Heijden is jarenlang lid geweest van het bondsbestuur van de toenmalige Koninklijke Nederlandse Honkbal Bond en de later met de Nederlandse Amateur Softball Bond gefuseerde huidige K.N.B.S.B.
In 1966 vervulde Van der Heijden zijn eerste bestuursfunctie als commissaris. Dat bleef hij tot en met 1970. In de jaren 1971-1972 was hij vice-voorzitter en werd in 1973 de nieuwe voorzitter van de bond. Van der Heijden hanteerde de voorzittershamer tot en met 1986.

Naast deze nationale bestuursfuncties (en het lidmaatschap van vele bestuurscommissies) bekleedde Guus van der Heijden tevens enige internationale posten, zoals in de Europese Honkbal Bond C.E.B. (voorzitter) en de Wereldhonkbalbond I.B.A. (penningmeester). In 1986 behaalde Van der Heijden, met een aantal andere internationale honkbalbestuurders, een triomf toen honkbal een officiële Olympische medaillesport werd.
Van der Heijden is opgenomen in de Eregalerij van het Nederlands Honkbal- en Softbal Museum.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal