Dwayne Kemp neemt de prijs voor de beste sportploeg in ontvangst.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus weer beste Rotterdamse ploeg

Curaçao Neptunus weer beste Rotterdamse ploeg

Dwayne Kemp neemt de prijs voor de beste sportploeg in ontvangst.
Felicitaties voor Curaçao Neptunus-speler Dwayne Kemp.
Foto: © Rotterdam Sportsupport

Na drie jaar is Curaçao Neptunus weer de beste sportploeg van Rotterdam. De honkballers werden vanavond uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar tijdens de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De gala-avond vond plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy.

In totaal acht keer eerder werd de Rotterdamse honkbalploeg van Neptunus bekroond tijdens de sportverkiezing van de stad. De eerste keer in 1981 toen Neptunus winnaar werd van de Glazen sportzuil, de toenmalige onderscheiding van de gemeente Rotterdam aan de kampioen der kampioenen. Hierna werden de honkballers ook als beste sportploeg uitgeroepen in 1991, 1994, 2000, 2001, 2003 en 2009 en 2015.

Nog niet eerder veroverde Curaçao Neptunus die eretitel met Ronald Jaarsma aan het roer. Daar kwam vanavond verandering in. De honkballers van de Rotterdamse landskampioen mochten in Ahoy het podium beklimmen om uit handen van sportwethouder Sven de Langen de prijs in ontvangst te nemen.

Uitreiking

Tijdens de verkiezing voor de Sportploeg van het Jaar kregen de honkballers van Neptunus de voorkeur boven de volleybaldames van Sliedrecht Sport, in 2018 goed voor de landstitel, de beker en de Super Cup en de zeilers van het Rotterdam Offshore Sailing Team, die brons wonnen op het WK zeezeilen voor IRC/ORC-schepen en goud op het Open NK in de klasse IRC1.

Curaçao Neptunus won onder leiding van Jaarsma in 2018 voor het tweede jaar op rij zowel de Europese clubtitel als de landstitel. Voor de Rotterdamse club was het al het negentiende landskampioenschap uit de clubhistorie. Eén van de aanwezigen tijdens de uitreiking vanavond was international Dwayne Kemp, die onlangs zijn succesvolle eerste seizoen in de Australian Baseball League had afgerond.

Sporttalent van het Jaar

Behalve Curaçao Neptunus was ook Darryl Collins genomineerd voor een onderscheiding. De zeventienjarige speler van Curaçao Neptunus, die afgelopen zomer een profcontract had getekend bij Kansas City Royals, was genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar. Die onderscheiding ging vanavond echter naar de twintigjarige veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado, dit jaar goed voor een Europese titel en een tweede plaats op het wereldkampioenschap voor beloften. De derde genomineerde was de negentienjarige korfbalster Brett Zuijdwegt.

Collins won afgelopen jaar het Europees kampioenschap met de nationale U18-ploeg. In september ontving hij van de honkbal- en softbalbond KNBSB al wel de Ron Fraser Award voor meest veelbelovende jeugdspeler van dit seizoen.

Vakjury

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werden georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, het Sportbedrijf Rotterdam en RTV Rijnmond. Zij stelden per categorie drie genomineerden op van sporters die woonachtig zijn in Rotterdam-Rijnmond of daar geboren zijn en een aansprekende prestatie hadden verricht. Aan de hand van de stemmen van het publiek en de stemmen van een vijfkoppige vakjury zijn uiteindelijk de winnaars bepaald.

De presentatie van vanavond was in handen van NOS Studio Sport-presentator Gert van ’t Hof.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse