Didi Gregorius keerde voor Tampa Yankees terug op het veld.

Honkbal

Video: Emotioneel dankwoord Didi

Video: Emotioneel dankwoord Didi

Didi Gregorius heeft afgelopen week in New York de Thurman Munson Award in ontvangst genomen. Deze prijs gaat elk jaar naar een aantal atleten die zowel op als buiten het veld opvallen.

Gregorius kende een zeer sterk seizoen als korte stop van de New York Yankees en staat daarnaast bekend om zijn bezoeken aan zieke kinderen in ziekenhuizen en natuurlijk #DIDIsDEEDs; de goede daden die hij verricht voor New Yorkers, zoals bijvoorbeeld hun kaartje in het openbaar vervoer betalen.

De Awards zijn vernoemd naar de voormalig catcher en aanvoerder van de Yankees in de jaren zeventig Thurman Munson. Munson kwam bij een vliegtuigongeluk om het leven en sindsdien organiseert zijn vrouw Diane elk jaar een gala avond waarop de naar haar wijlen man vernoemde awards worden uitgereikt.

Voor Gregorius was het een grote eer om deze award in ontvangst te nemen en dat deed hij met deze emotionele speech:

Overigens gaf Gregorius aan dat, hoewel hij niet op tijd fit zal zijn voor Opening Day, zijn herstel van de Tommy John-operatie, die hij vlak na het seizoen onderging, voorspoedig verloopt. Hij zal zich deze week melden in Tampa, waar de Yankees zich voorbereiden op het nieuwe seizoen en mag inmiddels al weer voorzichtig een balletje gooien.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal