Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.

Honkbal

Uitnodiging Spring Training voor Kieboom

Uitnodiging Spring Training voor Kieboom

Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.
Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.
Foto: © Freek Bouw

Met de start van Spring Training om de hoek breiden de meeste clubs uit de Major League hun selectie uit om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het nieuwe seizoen. Dat geeft dit seizoen opnieuw verschillende spelers uit onder meer het Nederlands Koninkrijk de kans om speeltijd te krijgen in de hoofdmacht van hun proforganisatie. Gisteren ontving ook de 21-jarige korte stop Carter Kieboom (Washington Nationals) een uitnodiging.

Een groot aantal spelers heeft zich deze dagen al gemeld in Arizona en Florida. De komende weken bereiden hier de clubs uit de Major League zich voor op het nieuwe seizoen. Dat gebeurt onder meer tijdens de Cactus League en de Grapefruit League. Oakland Athletics was de eerste club die zijn pitchers en catcher liet opdraven. Dat gebeurde al afgelopen zondag. Gisteren volgden ook een groot aantal andere club. Vanaf vrijdag arriveren ook alle positiespelers bij het trainingskamp van hun club.

Bij Washington Nationals mag Carter Kieboom zich op maandag 18 februari in West Palm Beach (Florida) melden. De 21-jarige zoon van de Nederlander Alswinn Kieboom is één van de achttien honkballers die van de club uit Washington als non-roster invitee een uitnodiging hebben ontvangen voor Spring Training. Vorig jaar september werd Kieboom door Washington Nationals uitgeroepen tot Minor League Player of the Year. De bijbehorende onderscheiding krijgt hij tijdens deze Spring Training tijdens een speciale ceremonie uitgereikt.

Broer

Non-roster invitees krijgen tijdens Spring Training een kans om de hoofdmacht van de club voor de start van het seizoen te halen. Kieboom verdeelde zijn seizoen in 2018 over Potomac Nationals (Class A Advanced) en Harrisburg Senators (Double A). Na afloop van het seizoen nam de korte stop in dienst van Salt River Rafters deel aan de Arizona League.

Het wordt voor het tweede jaar op rij dat Kieboom tijdens Spring Training in actie komt voor de hoofdmacht van Washington Nationals. Vorig jaar maart maakte hij als invaller zijn debuut voor de hoofdmacht. Hij speelde uiteindelijk vijf officiële oefenwedstrijden mee met Washington Nationals, waarin hij één tweehonkslag sloeg (.167). De 21-jarige Kieboom krijgt daarmee opnieuw kans om samen te spelen met zijn zes jaar oudere broer Spencer Kieboom, die als catcher vorig jaar 52 wedstrijden voor Washington Nationals speelde in de Major League. De eerste oefenwedstrijd voor de club staat op het programma voor zaterdag 23 februari. Dan is Houston Astros de tegenstander.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal