EK U16 2019

Voorselectie Nederland U16 bekend

Voorselectie Nederland U16 bekend

Nederland U16 werd in 2017 Europees Kampioen en strijdt deze zomer opnieuw om de Europese titel.
Foto: D. Grygarová

Manager Ilja Hardewijn heeft de 24 koppige voorselectie bekendgemaakt waarmee hij en zijn coaching staf de voorbereiding op het EK U16 in Zagreb, Kroatië ingaan. De Nederlandse speelsters hebben een titel te verdedigen. Twee jaar geleden werd het toenmalige U16 team Europees Kampioen in Ostrava, Tsjechië. Aankomend toernooi is de 10e en tevens laatste editie van het EK U16. Vanaf 2020 verschuift de leeftijdsgrens een jaar omlaag en zullen er ook WK’s gespeeld gaan worden.

De voorbereiding van het EK zal bestaan uit wekelijkse trainingen op het vernieuwde complex van Amsterdam Pirates. Bovendien neemt het team in april, als onderdeel van een trainingskamp, deel aan de Pony League European Zone Championship bij Eagles in Praag. 

De basis van de voorselectie legde de coaching staf vorig seizoen, toen zij na een try-out een U15 team samenstelde. Dit team nam afgelopen seizoen ook deel aan de Pony League en de Joudrs Cup. Deze basis is aangevuld door middel van scouting op verschillende jeugdtoernooien en informatie vanuit de Academies. Door geperiodiseerde cuts zal de voorselectie van 24 teruggebracht worden tot 17 speelsters die eind juli naar Zagreb zullen afreizen.

De European Sofball Federation (ESF) maakte twee weken geleden de poules van het EK U16 bekend. Nederland zit in een kleine poule met Oekraïne en Polen. Op papier zijn rivalen Italië en Tsjechië net zoals twee jaar geleden de grootste bedreigingen voor Oranje.

De coaching staff wordt net zoals twee jaar geleden ingevuld door 3B coach Wessel Brocken, 1B coach Suzanne Poelgeest en bench coach Kay van Schie.

De voorselectie

Speelster Vereniging
Edsilia Arendsz   Almere ’90/Wildcats  
Maudy Bezems   BA Wassenaar/Gophers  
Else-Fieke de Boer   Quick Amersfoort/Almere ’90  
Tenley Boersma   n.n.b.  
Anouk Boontjes   Amsterdam Pirates  
Nazira CharlesBA Gophers
Mila DekkerAlcmaria Victrix
Sietske DrijversAmsterdam Pirates
Sarah Evers   DSS  
Amy-Lynn FelixHoofddorp Pioniers  
Reganied FrankaOrioles
Charlotte GroenAlmere ’90
Ilse KesselerDSS
Julia KwakernaakSchiedam/Orioles
Sanne van der PuttenHerons
Jade RijgersbergHoofddorp Pioniers
Rachel RijgersbergHoofddorp Pioniers
Caressa SchoorSparks Haarlem
Renske TellekampBA Wassenaar/Gophers
Britt van VeenUVV
Robin VerhagenAlmere ’90
Yarah ZuiverOnze Gezellen
Yala ZwakmanWildcats
Isa ZwitzerBA Wassenaar/Gophers

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2019