Overzicht van de velden op Sportpark De Kroedkotten in Enschede.

EK U15 2020

U15 Europees kampioenschap naar Enschede

U15 Europees kampioenschap naar Enschede

Overzicht van de velden op Sportpark De Kroedkotten in Enschede.
Overzicht van de velden op Sportpark De Kroedkotten in Enschede.

Tex Town Tigers is in juli 2020 gastheer van het Europees kampioenschap voor speelsters van vijftien jaar en jonger. De club uit Enschede kreeg tijdens het congres van de Europese softbalbond ESF in de Griekse hoofdstad Athene de organisatie van dit EK toegewezen.

Het EK U15 wordt de opvolger van de tiende editie van het EK U16, dat dit jaar van 29 juli tot en met 3 augustus wordt gehouden in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Zes keer eerder nam een nationaal Nederlands team deel aan dit toernooi. Dat leverde Europese titels op in 2007, 2011 en 2017.

Gelet op de beschikbare faciliteiten op Sportpark De Kroedkotten heeft Tex Town Tigers nadrukkelijk ingezet op een Europees landentoernooi voor de jongere jeugd. Daarvoor kwam deze maand groen licht vanuit de European Softball Federation (ESF). Het wordt niet voor het eerst dat Tex Town Tigers gastheer wordt van een groot toernooi. Jaarlijks is de club uit Enschede al gastheer van het internatonale Mastenbroektoernooi, waar komende maand tijdens de 36e editie van 29 tot en met 31 maart onder meer teams uit Rusland, Zwitserland, Tsjechië en het nationale Duitse team strijden om de Jan van der Molen bokaal.

Wereldkampioenschap

Daarnaast organiseerde de club uit Enschede eerder ook al een aantal grote internationale evenementen. Zo werden op Sportpark De Kroedkotten in juli 2000 gelijktijdig het U19 Europees kampioenschap voor zowel dames als heren softbal gehouden. Dat leverde titelprolongatie op voor de softbalsters en een zilveren medaille voor de softballers. In 2007 was Tex Town Tigers zelfs gastheer van het wereldkampioenschap voor junioren. Het laatste grote Europese toernooi was de Women’s European Premiere Cup in 2012.

Aan het EK in Zagreb nemen dit jaar vijftien nationale teams deel, waaronder Nederland, Italië, Tsjechië en Groot-Brittannië. “Wij rekenen erop dat veel van die landen ook naar Enschede zullen komen”, laat Tim Oosterveld weten. Hij vormt samen met Bert Oosterveld, Henk Heegen en toernooivoorzitter Joop Hassink het organisatiecomité. Voor het EK gaat Tex Town Tigers uit van een begroting van rond de € 25.000. De komende periode gaat de club op zoek naar sponsors. “De successen bij de vorige edities in Enschede geven ons het vertrouwen dat we het kunnen”, aldus toernooivoorzitter Joop Hassink.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2020